Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în Dosarul Gala Bute: ÎCCJ a anunțat că i-au fost încălcate drepturile

iccj

ÎCCJ a aruncat bomba în dosarul Gala Bute! Magistrații de la instanța supremă au anunțat că lui Rudel Obreja, arestat preventiv în dosarul în care și Elena Udrea e după gratii, i s-au încălcat drepturile.

Citește și: Octavian Hoandră spune ce a vrut să facă Traian Băsescu la Realitatea TV

Instanţa supremă a respins contestaţia, însă a decis că lui Rudel Obreja trebuie să i se asigure la locul de detenţie condiţii conform prevederilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Rudel Obreja va mânca într-o sală special amenajată, potrivit deciziei ÎCCJ.

Magistraţii au constatat că faţă de Obreja nu s-au asigurat condiţiile minime, el fiind încarcerat într-o celulă mică cu mai multe persoane şi, pentru că nu are acces la un spaţiu personal, special amenajat pentru a mânca, nu se îndeplinesc normele legale de cazare pentru un deţinut, conform Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Rudel Obreja este arestat în dosarul Gala Bute, fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la abuz în serviciu.

Respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de inculpatul Obreja Rudel. Constată încălcat art. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului faţă de Rudel Obreja prin omisiunea respectării normelor minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate aprobate prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010, publicat în Monitorul Oficial nr. 103/2010. Conform art. 13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dispune ca locul de deţinere să asigure inculpatului Rudel Obreja spaţiul personal prevăzut de art. 1 alin. 4 din Anexa I la Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010, referitor la Normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, prin cazarea unui număr de persoane în celula inculpatului care să respecte norma recomandată pentru celule colective. Conform art. 13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dispune asigurarea servirii mesei faţă de Rudel Obreja într-o sală special amenajată, cu respectarea normelor de securitate, conform art. 4 din Anexa I la Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010. Obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.