Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în Guvern! Un ministru irlandez recunoaște că e homosexual

gay homosexuali

Un reprezentant politic de rang înalt a anunţat duminică faptul că este homosexual, devenind astfel primul ministru în mod deschis gay din istoria Irlandei, ţară de tradiţie catolică.

Anunţul demnitarului, ministru al Sănătăţii, a fost făcut cu patru luni înainte ca în Irlanda să aibă loc un referendum privind căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Considerat un posibil pretendent la funcţia de şef al partidului de centru-dreapta Fine Gael, în prezent la putere, în locul premierului Enda Kenny, ministrul Sănătăţii Leo Varadkar a făcut acest anunţ despre orientarea sa sexuală într-un interviu cu Radioteleviziunea naţională irlandeză RTE.

"Sunt homosexual. Nu este un secret, dar nici ceva ce nu ştie toată lumea, neapărat, ci un lucru despre care nu am vorbit în mod public anterior", a declarat Varadkar, în vârstă de 36 de ani, născut la Dublin, fiul unui indian şi unei irlandeze.

Ministrul a subliniat că va face campanie pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex la referendumul din mai şi a subliniat că vrea să fie "onest cu oamenii".

Sondajele arată că Irlanda - care a scos homosexualitatea de sub incidenţa penală în 1993 şi a introdus parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex în 2011 - probabil că va vota pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex în cadrul referendumului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.