Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în sondajele din Marea Britanie: Cum vor vota la Brexit

brexit-3

Tabăra care susţine votul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie are în două sondaje comandate de publicaţia The Guardian un avans de şase puncte procentuale în faţa taberei ce sprijină rămânerea în blocul comunitar, relatează luni agenţia Reuters.

În ambele sondaje, unul realizat online şi celălalt telefonic, pentru 'Out' (ieşirea din UE) s-au pronunţat 53% dintre cei chestionaţi, iar pentru 'In' (rămânerea în UE) 47%. Diferenţa dintre cele două opţiuni a crescut cu două puncte procentuale faţă de o cercetare similară efectuată cu două săptămâni în urmă, când 52% dintre cei intervievaţi optau pentru ieşirea din UE şi 48% pentru rămânerea în blocul comunitar.

Citește și: DOLIU Tatăl unui căpitan de națională de la Euro 2016 a murit în timpul meciului

Din aceste evaluări au fost excluse persoanele indecise. În varianta în care aceste perosoane sunt luate în calcul, cercetarea publicată luni şi efectuată prin telefon arată 50% opţiuni pentru 'Out', 45% pentru 'In' şi 5% nehotărâţi. Sondajul realizat online indică 49% sprijin pentru 'Out', 44% pentru 'In', iar procentul nehotărâţilor este de 7%.

Un alt sondaj publicat vineri şi efectuat de institutul ORB (Opinion Research Business) indică un avans şi mai mare în favoarea taberei pro-Brexit, 55% dintre cei chestionaţi arătându-se favorabili părăsirii blocului comunitar, faţă de 45% care au declarat că doresc ca Marea Britanie să fie în continuare membră a UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Roxana Vancea nu se mai ascunde: Imagini EXPLICITE cu ea și o altă femeie / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.