Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bomba' ținută la secret de Scutea: Finul lui Măgureanu, controversat om de afaceri cu reședință în Monaco, vizat de al treilea rechizitoriu al PÎCCJ în 2020

parchet-general

Așa cum informa miercuri STIRIPESURSE.RO, sub conducerea tandemului Scutea-Licu, Parchetul General a reușit să trimită în judecată în 2020 doar trei dosare. Cel mai recent vizează un om de afaceri acuzat de o evaziune fiscală de aproape 8 milioane de lei. Deși judecata este deja o fază publică, Parchetul General nu dezvăluie numele afaceristului vizat.

Ce nu dezvăluie Scutea, dezvăluie surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO. Omul de afaceri vizat este Răzvan Petrovici, cunoscut ca finul lui Virgil Măgureanu, primul director al SRI (1900-1997). Potrivit relatărilor din presă, Petrovici are reședința în Monaco, pe una dintre cele mai scumpe străzi din lume.

Despre Răzvan Petrovici există numeroase relatări de presă, acesta fiind implicat în ultimii 30 de ani în afaceri cu nume importante din politică și nu numai. Petrovici a fost fondator, acționar sau administrator la mai multe firme, în domeniul retail, duty-free, francize, imobiliare. Cel mai cunoscut proiect fondat de Răzvan Petrovici a fost lanțul de magazine Univers'All, falimentat la câțiva ani de la înființare.

Despre Răzvan Petrovici, Elena Udrea afirma în 2007 că ar fi primit mai multe terenuri de la RAAPPS de la liberalul Radu Stroe. Printre acestea s-ar fi aflat și terenul pe care trebuia să se deschidă Dracula Park. În 2011, acesta deschidea în prezența Elenei Udrea și a Nadiei Comăneci Terra Park, un parc de distracții în sectorul 6 al Capitalei, care a intrat în faliment și ale cărui echipamente Petrovici a încercat ulterior să le vândă de mai multe ori.

Mai recent, fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv și fugit din țară, a susținut că Răzvan Petrovici ar fi unul dintre finanțatorii lui Nicușor Dan. Informația a fost negată vehement de Nicușor Dan. „E o aberație totală. Habar nu am cine e. Nu l-am întâlnit niciodată, e clar, parcă-mi sună ceva Petrovici, dar numele Petrovici era asociat cu un binom, liniuță Petrovici, mi-a trimis cineva aseară pagina asta, nu am nicio legătură e clar”, a declarat Nicușor Dan pentru Libertatea.

Revenind la rechizitoriul Parchetului General, conform anchetei, în perioada 2008-2013, Răzvan Petrovici ar fi înregistrat în contabilitatea unei societăți comerciale pe care o administra (în registrul jurnal, în jurnalul de cumpărări, în decontul de TVA și în D101) un număr de 34 facturi fiscale reprezentând achiziții fictive realizate de la 12 societăți comerciale, în valoare de 28,162,422.00 lei, din care au fost stornate facturi în valoare de 5,543,835.00 lei.

Au rămas astfel facturi care nu au fost stornate în cuantum de 22,618,586.23 lei, fapt care a condus la diminuarea TVA-ului de plată cu suma de 3,852,579.18 lei, precum și la diminuarea impozitului pe profit cu suma de 867,091.00 lei, rezultând un prejudiciu total adus bugetului de stat în cuantum de 4,719,670.00 lei (debit principal), precizează sursa citată.

„La suma de 4,719,670 lei, reprezentând debit principal, se adaugă accesorii fiscale în cuantum de 3,090,633 lei, rezultând astfel o sumă totală de plată în cuantum de 7,810,303 lei”, potrivit PICCJ.

Potrivit raportului de expertiză contabilă întocmit în cauză, societatea comercială a achitat întreg prejudiciul creat bugetului de stat, în cuantum de 7,810,303.00 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.