Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombele cu dispersie – Războiul urmează să fie mai sângeros: 'Asta obligă Rusia să ia anumite contramăsuri!'

gazda110.blogspot.com
bombe cu dispersie

Furnizarea de muniții cu dispersie de către Statele Unite Ucrainei forțează Rusia să ia contramăsuri, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

"Desigur, posibila utilizare a acestui tip de muniție schimbă situația și, desigur, obligă Rusia să ia anumite contramăsuri", a declarat Peskov reporterilor miercuri, răspunzând la o întrebare, relatează Interfax. Peskov a menționat că "aceasta este exclusiv prerogativa Ministerului Apărării al Federației Ruse". –

Ce spune NATO

Secretarul general al NATOJens Stoltenberg, a declarat marţi că Ucraina "rămâne fără muniţie" şi că "trebuie făcut tot posibilul pentru a o furniza", deşi decizia de a livra Kievului controversata muniţie cu dispersie este o decizie individuală a fiecărei ţări, transmite EFE, conform Agerpres.

"Adevărul este că, cel puţin pe termen scurt, Ucraina rămâne fără muniţie, aşa că trebuie să facem tot ce putem pentru a o furniza. Apoi, referitor la întrebarea specifică ce tip de muniţie mai exact, aceasta este o decizie naţională a fiecăruia dintre aliaţi", a indicat Stoltenberg în cadrul întâlnirii care precede summitul liderilor NATO care are loc marţi şi miercuri la Vilnius.

Răspunzând întrebării dacă decizia SUA de a livra Ucrainei muniţii cu dispersie, interzise în peste o sută de ţări, a divizat aliaţii, Stoltenberg a amintit că "unii aliaţi au semnat Convenţia privind muniţiile cu dispersie; alţii, nu''.

"Aici nu este vorba despre o poziţie a NATO. Aliaţii au poziţii diferite în această convenţie. Ceea ce trebuie să înţelegem este că muniţiile cu dispersie au fost folosite de ambele părţi în acest război", a comentat el.

Stoltenberg a făcut însă o distincţie între întrebuinţarea pe care o dă Rusia acestui tip de muniţie, pe care o foloseşte "pentru a invada o altă ţară", şi scopul în care o utilizează Ucraina, "pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse".

Politicianul norvegian a amintit că aliaţii trebuie să-şi refacă stocurile, epuizate de livrarea masivă de muniţie de artilerie către Ucraina, şi pentru aceasta au decis să consolideze baza industrială şi să plaseze comenzi comune.

"Încet încet, producţia creşte", a spus Stoltenberg, care a recunoscut totuşi că "este nevoie de mai mult timp pentru a avea toată capacitatea necesară", aşa că "până atunci, furnizarea de muniţie este o provocare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.