Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bonele filipineze rămân la mare cautare şi pe timp de pandemie

Romania TV
bone bona copii

Cererea pentru bone filipineze a rămas constantă în pandemie, o bonă filipineză câştigând de la 500 de euro în sus în România. O mare parte din banii câștigați de bone ajung la rudele lor din Filipine, notează Mediafax.

Pandemia a dus la faliment multe afaceri în ultimele luni şi mulţi români au rămas fără locuri de muncă, dar nu este și cazul bonelor filipineze, care şi-au păstrat locul de muncă.

Cele mai multe bone filipineze sunt în Bucureşti, apoi în Timişoara, Iaşi, Cluj şi Constanţa.

Magdalena Peisakh, director la agenţia Bone de nota 10, spune că cererea de bone filipineze a rămas constantă. La această firmă lucrează în prezent peste 1000 de bone. Motivul de bucurie s-a transformat rapid într-unul de stres. Femeile trimit banii câştigaţi la rudele din Filipine, unde situaţia este dramatică.

„Avem sute de bone şi menajere care au devenit indispensabile în această perioadă. În Filipine noţiunea de familie este extinsă, îşi ajută părinţii, fraţii, surorile. În această perioadă simt o presiune şi mai mare. Sunt mult mai flexibile, muncitoare, blânde, responsabile. Sunt calde şi răbdătoare cu copiii, spune Magdalena Peisakh.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță! .

O bonă filipineză are asigurată în România cazarea, masa, iar salariul porneşte de la 500 de euro. Acasă, ele nu câştigă mai mult de 200-250 de euro pe lună.

Magilyn este din Filipine şi a venit în România în 2011. Prima dată a fost bonă, iar acum lucrează în agenţia de recrutare.

Magilyn are un băiat de aproape 3 ani pe care l-a lăsat în Filipine.

„Mătuşa mea are grijă de el. E dificil, o situaţie teribilă. Nu putem merge acasă să ne vizităm rudele. Nu toată lumea are oportunitatea să lucreze în ţara noastră, avem o limită de vârstă. Dacă ai peste 37 de ani e dificil să găseşti un loc de muncă. Preferăm să lucrăm în alte ţări. Datorită salariului din România putem să ne creştem copiii. E o mare diferenţă, 70%”, a spus Magilyn Albitos Mamanta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.