Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bookfest Junior: ateliere de lectură, tombolă, lansări, vânătoare de comori

www.radioromaniacultural.ro
ziua copilului

Ateliere de lectură şi interactive, tombolă, lansări, vânătoare de comori şi reduceri considerabile la cărţile dedicate copiilor vor fi pe parcursul întregii zile la Bookfest Junior, scrie news.ro.

La editura Cartea Copiilor, de 1 Iunie, va fi organizată o lectură-atelier din cartea "Citeşte-i iepuraşului tău", de Rosemary Wells, de la ora 15.00. Vor citi şi se vor juca împreună cu copiii Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România, şi Florin Bican, traducătorul cărţii.

"Cuvintele şi dialogul sunt cele care construiesc mintea unui copil. Să citim împreună cu copilul nostru, în fiecare zi şi de la o vârstă foarte mică, este cel mai preţios dar pe care i-l putem face", este îndemnul editurii.

Sâmbătă, de la ora 12.30, cei mici pot participa la o lectură-atelier din cartea "Roată, roată prin lumea toată", de Richard Scarry. Evenimentul va fi susţinut de Brandi Bates în colaborare cu Lavinia Branişte, traducătoarea cărţii.

În lumea sa cea veselă, Richard Scarry ne poartă pe toate continentele şi ne invită să cunoaştem o mulţime de ţări şi oraşe prin întâmplări pline de umor şi ilustraţii care abundă în detalii. Dacă am încerca să trecem râzând peste diferenţele dintre noi, de multe ori neînsemnate? Oare nu am descoperi cât suntem de asemănători?

Noutăţile de la editură la această ediţie Bookfest sunt: "Mesajul secret”, o nouă carte de Eric Carle; "Puii de bufniţă", de Martin Waddell (autorul cărţii "Nu ţi-e somn, ursuleţule?"); "Cei şapte papă-lapte” de Mary Ann Hoberman, traducere de Florin Bican; „Basme africane”, antologie ilustrată de poveşti; "Lupul de nisip", de Åsa Lind (Suedia), roman pentru 7-12 ani. Toate titlurile vor avea reduceri de 25-30%.

La Humanitas Junior, tinerii cititori au “Cele mai frumoase poveşti japoneze pentru copii” şi “Regele Ugu”, de Adam Stower.

De 1 iunie, Litera mică pregăteşte suprize şi evenimente pentru cei mai mici dintre cititori.

Întreaga zi toate cărţile pentru copii vor beneficia de reducere de 30%. Copiii împreună cu părinţii sau bunicii vor putea alege din peste 500 de titluri din colecţii precum Disney, Lego, Looney Tunes, National Geographic, Marvel, Poveşti, poezii, basme, Biblioteca pentru toţi copiii şi multe altele.

În intervalul 11.00 - 18.00 vor putea participa la ateliere de colorat din cărţile Disney, într-un spaţiu dedicat, iar de la ora 17.00 vor descoperi o nouă serie de 100 de povestiri din bestsellerul "Poveşti de seară pentru fete rebele", volumul 2, de Elena Favilli şi Francesca Cavallo. La lansare vor fi prezente actriţa Monica Davidescu, Daria Maria Câmpeanu (Blogger Daria, Prietena cu cărţile), Justina Bandol - moderator şi traducător al cărţii.

Tot la standul Litera mică se va desfăşura şi o tombolă cu premii garantate pentru copii.

Cartea "Iacării acrobaţi. Povestea unui vis", de Alina Bâltâc, cu ilustraţii de Yanna Zosmer şi editată de Curtea Veche Publishing, va fi lansată pe Aerodromul Băneşti Prahova, de la ora 17.00, de 1 Iunie. Participanţii vor putea asista şi la un antrenament aviatic al celor ce au reuşit să uimească o lume întreagă. Volumul poate fi cumpărat şi de la Bookfest, la standul editurii.

La standul editurii Corint Junior, dimineaţa, de la ora 11.00, sunt organizate în toate zilele Bookfest ateliere interactive. Vineri, de la ora 17.00, va fi lansat volumul "Felix, asta-i culmea! Probleme la puterea a doua", de Răzvan “Franco” Niţoi.

Cititorii de peste 3 ani se vor bucura să răsfoiască pagini din cele mai noi cărţi de la Nemi şi să-i cunoască pe Lipici, Codiţă, Lăbuţă şi Matei.

Seria Istoria povestită, de Simona Antonescu, cu ilustraţii de Alexia Udrişte cuprinde: "Decebal şi un solomonar misterios", "Nobilul Aeticus şi o călătorie în jurul lumii" şi "Menumorut şi minele de aur de la Roşia Montană". "Charles Darwin, o revoluţie", un volum recomandat copiilor de peste 9 ani, va putea fi cumpărat de la stand, iar seria "Matei" se încheie cu "Matei, campion la fotbal".

Sâmbătă, între orele 11.30 şi 12.30, la standul Bookfest Junior, copiii vor avea parte de o lectură din cărţi şi de o Mare vânătoare de comori, cu indiciile care îi vor salva pe gemenii Ilinca şi Călin.

De ziua copilului, orice titlu din colecţia Junior a editurii Polirom va putea fi achiziţionat de la standul editurii cu 40% reducere. Cu acelaşi prilej, Polirom a pregătit un eveniment special dedicat cititorilor tineri, la standul Bookfest Junior. Cu totul inedită va fi prezenţa la eveniment a unuia dintre personajele recent intrate în colecţie: Pumn-de-Fier. Cititorii juniori sunt invitaţi speciali, iar cei care vor avea cele mai curajoase intervenţii vor fi premiaţi cu cele mai noi titluri din colecţie.

Tinerii cititori vor găsi în colecţia Young Fiction Connection a editurii Treidouă romane mult aşteptate: "Ura cu care loveşti", de Angela Thomas şi "Mirror, mirror", de Cara Delevingne. "Ura cu care loveşti", romanul de debut al Angelei Thomas, este inspirat de mişcarea Black Lives Matters şi a ajuns pe locul întâi în topul bestsellerurilor New York Times.

În colecţiile Mog şi Elmer de la Pandora M sunt noi cărţi: "Mog învaţă alfabetul" şi "Elmer şi ursuleţul pierdut", dar şi "Madeline Finn şi căţelul bibliotecar", de Lisa Papp, "Lucinda Belinda Melinda McCool", de Jeanne Willis & Tony Ross, "Copilul din cărţi", de Oliver Jeffers & Sam Winston. "Spiriduşii luminii" este continuarea volumului "Ploaia curcubeu", de Andreea Iatagan şi ilustrată de Ionuţ Robert Olaru.

"Amalia Invers face totul pe dos", "Curăţenie pentru începători", "Umbrela roşie", "Vom fi mereu alături de tine", şi "Adevărul Gol-Goluţ", de Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prinţesa Urbană) se găsesc la editura Univers.

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: vineri, 1 iunie - 10.00-21.00; sâmbătă, 2 iunie - 10.00-21.00; duminică, 2 iunie - 10.00-20.00.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.