Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOR susține că una dintre cauzele eșecului referendumului este asocierea cu Liviu Dragnea: Organizarea a devenit motiv de politizare

vasile banescu bor

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, susține, într-un interviu acordat RFI, că una dintre cauzele care făcut ca referendumul să nu fie validat a fost asocierea cu Liviu Dragnea. O altă cauză, în viziunea Bisericii, este neclaritatea întrebării.

"Organizatorii referendumului au fost autoritățile. Inițiatorii au fost Coaliția pentru Familie, nu biserica a fost nici inițiatoarea și nici organizatoarea referendumului. Dar dacă mă întrebați de vinovați, nu cred că trebuie să căutam vinovați punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic și întrebarea care a avut un grad de neclaritate. (..)Evident, cei care au spus asta în spațiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanți erau obligați să organizeze referendumul, acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat mai târziu într-un motiv de politizare a acestei teme. (..) Trebuie acum să analizăm cauzele eșecului. În primul rând, referendumul a fost amânat, discutat și rediscutat timp de 3 ani, timp în care tema a fost demonetizată și discreditată", a declarat Vasile Bănescu la Rfi.ro.

Citeste si Klaus Iohannis, mesaj de ULTIMĂ ORĂ: 'Populismul, şovinismul, extremismul și iliberalismul reprezintă amenințări primejdioase'

"Eu cred că nu se va ajunge la adopția de copii de către cuplurile gay, e o temă excesiv fluturată de unii, nu consider ca e un pericol iminent", a mai spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.