Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson AGITĂ spectrul apartheidului în Israel

Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, a estimat că alternativa la soluţia privind două state în conflictul israeliano-palestinian ar fi un "sistem de apartheid", într-un interviu publicat joi de cotidianul Jerusalem Post, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Ministrul de externe britanic şi-a încheiat miercuri seara o vizită de 24 de ore în Israel şi teritoriile palestiniene în cadrul căreia a reiterat sprijinul ferm al Marii Britanii pentru Israel, cu toate că a criticat politica de colonizare israeliană.

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

"Ceea ce spunem este că trebuie să aveţi o soluţie cu două state, în caz contrar veţi avea un fel de sistem de apartheid", a declarat Boris Johnson, întrebat despre poziţia preşedintelui american cu privire la aceasta.

Îndepărtându-se de politica dusă de zeci de ani de SUA, Donald Trump a afirmat luna trecută că soluţia a doua state nu este singura cale posibilă pentru rezolvarea conflictului şi că un singur stat este de asemenea luat în considerare, esenţial fiind ca israelienii şi palestinienii să fie "fericiţi".

Soluţia a două state, care prevede crearea unui stat palestinian care să coexiste paşnic cu Israelul, este susţinută de cea mai mare parte a comunităţii internaţionale.

La Ramallah, sediul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) în Cisiordania ocupată, Johnson a subliniat miercuri că politica guvernului său este "absolut neschimbată". "Noi rămânem ataşaţi soluţiei cu două state", a asigurat el.

În Jerusalem Post, Boris Johnson a calificat drept o "problemă cronică" ceea ce "se întâmplă în teritoriile palestiniene ocupate", referindu-se la continuarea ocupaţiei şi colonizării israeliene, relatează AFP.

O mare parte a comunităţii internaţionale şi palestinienii apreciază că o continuare a colonizării în Cisiordania - susţinută de guvernul israelian actual, considerat cel mai de dreapta din istoria ţării - reprezintă principalul obstacol spre un acord de pace.

Aripa cea mai de dreapta a guvernului premierului Benjamin Netanyahu preconizează anexarea a cel puţin o parte din Cisiordania ocupată, scrie France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.