Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson îşi laudă spionii

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a vizitat pentru prima dată sediul serviciului de informaţii externe MI6, lăudându-i pe spioni pentru colectarea de secrete într-o lume tot mai impredictibilă.

Fost jurnalist şi fost primar al Londrei cunoscut pentru numeroasele sale comentarii bizare şi pentru comportamentul deseori comic, Johnson a primit dreptul de a supraveghea serviciul de spionaj odată cu numirea sa în funcţia de ministru de externe în iulie.

Într-un comunicat transmis marţi, MI6 a precizat că Johnson a efectuat la 20 octombrie prima vizită la sediul agenţiei situat la Vauxhall Cross, lângă râul Tamisa în Londra. Nu este clar de ce Johnson nu a efectuat această vizită mai devreme, comentează Reuters.

Bancher britanic, condamnat la închisoare pe viaţă în Hong Kong

Şeful MI6, Alex Younger, a fost cel care l-a primit pe Johnson, cei doi discutând despre ameninţări precum terorismul, dezvoltarea armelor nucleare sau atacurile cibernetice. Johnson a stat de asemenea de vorbă cu stafful MI6 şi a avut o sesiune de informală de întrebări şi răspunsuri cu spionii, conform comunicatului citat.

"Indiferent dacă este vorba de combaterea terorismului sau de a menţine naţiunea cu un pas înaintea adversarilor, femeile şi bărbaţii curajoşi care lucrează pentru MI6 fac o treabă excelentă în adunarea de informaţii secrete cruciale de care guvernul are nevoie", a spus Johnson, conform comunicatului MI6.

"Într-o lume tot mai impredictibilă, MI6 este mai important acum ca oricând şi sunt extrem de mândru de ei", a adăugat el.

"MI6 creşte şi caută să recruteze talentele de care are nevoie pentru a contracara ameninţările în permanentă evoluţie la adresa securităţii naţionale", a declarat şi Younger, care, ca şef al MI6, este unul dintre cei mai influenţi spioni din Occident.

Germania oferă azil persoanelor persecutate în Turcia

Numirea de către premierul Theresa May a lui Boris Johnson, care în campania pentru referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE a comparat scopurile blocului comunitar cu cele ale lui Adolf Hitler şi Napoleon, a provocat consternare în capitalele europene, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.