Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson s-a declarat 'extrem de decepţionat' de tratamentul aplicat suporterilor englezi ai echipei Liverpool

Inquam Photos - George Călin
Inquam Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat "extrem de decepţionat", luni, de tratamentul aplicat suporterilor englezi ai echipei Liverpool, sâmbătă, cu ocazia finalei Ligii Campionilor la fotbal, după intervenţia forţelor de ordine în jurul arenei Stade de France, unde se disputa meciul cu Real Madrid, informează AFP, citat de Agerpres.

"Suporterii merită să ştie ce s-a întâmplat", a adăugat purtătorul de cuvânt al premierului, cerând în acelaşi UEFA să "colaboreze în strânsă legătură cu autorităţile franceze într-o anchetă completă" şi să publice concluziile.

"Noi ştim că numeroşi suporteri ai lui Liverpool s-au deplasat la Paris pentru a-şi susţine echipa. Suntem extrem de decepţionaţi de maniera în care au fost trataţi", a adăugat purtătorul de cuvânt din Downing Street, precizând că "imaginile de pe Stade de France "sunt profund tulburătoare şi preocupante".

Ministerul Sporturilor din Franţa a anunţat o reuniune cu factorii decizionali privind disfuncţionalităţile sistemului de securitate de la arena Stade de France, în prezenţa ministrului de Interne, Gerald Darmanin, a Uniunii Europene de Fotbal şi a primăriei din Saint-Denis.

UEFA a explicat duminică, într-un comunicat, că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat, sâmbătă seara, turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.

Poliţia a fost obligată să intervină cu gaze lacrimogene după ce mulţi suporteri au forţat filtrele de control din jurul stadionului.

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stade de France din Saint-Denis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.