Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Borrell s-a declarat convins că Rusia va găsi repede un nou lider Wagner

Profimedia
Wagner Group

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, s-a declarat convins miercuri că Rusia va găsi "rapid" un înlocuitor care să conducă grupul de mercenari Wagner, după moartea fostului lider, Evgheni Prigojin, transmite EFE.

"Sunt sigur că vor găsi rapid un înlocuitor care să-i ia locul liderului Wagner care a murit într-un accident nefericit", a declarat politicianul spaniol în cadrul unei conferinţe de presă după întâlnirea informală a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană, organizată în Toledo (Spania), conform agerpers.

În ciuda morţii lui Prigojin, Borrell este de părere că mercenarii Wagner "vor continua să fie operaţionali în Africa" pentru că sunt "braţul înarmat al Rusiei".

"Nu pot trimite (din Rusia) armate regulate pentru că ar bătea prea mult la ochi, aşa că trimit mercenari, dar care sunt absolut aliniaţi cu puterea politică rusă", a apreciat şeful diplomaţiei europene.

Borrell a insistat că mercenarii Wagner "vor continua în Africa" şi "în slujba" preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Vor continua să facă ceea ce fac, ceea ce, desigur, nu contribuie la pacea în Sahel sau la apărarea libertăţilor şi drepturilor sahelienilor", a conchis el.

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-o catastrofă aviatică la 23 august, la două luni după ce a condus o revoltă fără succes împotriva Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.