Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Borussia Dortmund i-a retras statutul de membru de onoare al clubului fostului cancelar german Gerhard Schroder, din cauza relaţiilor acestuia cu Vladimir Putin

dw.com
Gerhard Schroder

Borussia Dortmund i-a retras, miercuri, statutul de membru de onoare al clubului fostului cancelar german Gerhard Schroder, din cauza relaţiilor acestuia cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a funcţiilor pe care le deţine în companiile ruse, informează agenţia EFE, citată de mundodeportivo.com.

Clubul i-a cerut lui Schroder să rupă legăturile sale cu companiile ruseşti pentru că altfel, în plin război al Rusiei cu Ucraina, va fi obligat să ia o decizie, conform news.ro.

Schroder este preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei petroliere Rosneft, are o poziţie în Nord Stream şi este de aşteptat să devină membru al Consiliului de Supraveghere al Gazprom.

Într-un comunicat, Borussia Dortmund a subliniat că, având în vedere invadarea Ucrainei, apartenenţa la organele de conducere ale consorţiilor ruseşti este incompatibilă cu statutul de membru de onoare al clubului.

Între Schroder şi Putin există o relaţie de prietenie, care a început în timpul mandatelor fostului cancelar (1998-2005). În timp ce Schroder era încă în funcţie, a fost semnat acordul pentru construirea Nord Stream I, o conductă care transportă gazul rusesc în Germania, prin Marea Baltică.

După ce nu a mai fost cancelar, Schroder a devenit parte din conducerea Nord Stream şi Rosneft, ceea ce i-a adus critici constante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.