Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Braconier prins după ce a împuşcat o pisică sălbatică, specie protejată

braconaj

Un vânător s-a ales cu dosar penal pentru braconaj, după ce a fost prins de poliţişti că a împuşcat mortal o pisică sălbatică, specie protejată de lege, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter, potrivit Agerpres.

"La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în centrul localităţii Cârţişoara, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control două autoutilitare în care se aflau în total opt bărbaţi, dintre care un localnic în vârstă de 70 de ani şi şapte bărbaţi cu vârste între 29 şi 53 de ani, din judeţul Ilfov. Cu ocazia controlului asupra vehiculelor, într-una dintre autoutilitare, condusă de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost găsită o pisică sălbatică, specie protejată, împuşcată. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că unul dintre pasageri, în vârstă de 53 de ani ar fi împuşcat animalul în timpul unei partide de vânătoare autorizată pentru alte specii. În cauză, poliţiştii secţiei de poliţie rurală amintite au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, respectiv transport vânat fără autorizaţie", a explicat Elena Welter.

Potrivit sursei citate, "în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii au ridicat patru arme de vânătoare, muniţie şi documente, iar autoutilitara cu care era transportat animalul împuşcat a fost indisponibilizată. Cercetările sunt continuate la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Porumbacu de Jos, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.