Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție pe piața bunurilor de lux: brandul de bijuterii Tiffany, preluat de grupul LVMH pentru o sumă fabuloasă

bursa.ro
Tiffany

Acţionarii Tiffany au aprobat, miercuri, acordul în valoare de 15,8 miliarde de dolari în urma căruia compania americană de bijuterii va fi preluată de grupul francez LVMH, punând capăt unui conflict între cei doi retaileri de bunuri de lux, care s-a desfăşurat pe parcursul a peste un an, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

În cadrul unei adunări a acţionarilor care a avut loc online, peste 99% dintre votaţi au fost de acord cu tranzacţia.

LVMH, grup condus de m iliardarul Bernard Arnault, a făcut prima ofertă de preluare la sfârşitul anului trecut, dar, în condiţiile în care industria bunurilor de lux a început să aibă probleme din cauza pandemiei de Covid-19, compania a dat înapoi în privinţa promisiunii de a finaliza tranzacţia.

Grupul francez a făcut referire şi la intervenţia politică a autorităţilor din Franţa de a amâna finalizarea acordului până pe 6 ianuarie, determinând Tiffany ca în septembrie să ceară în justiţie ca LVMH să îşi respecte angajamentul.

Tiffany a anunţat anterior că vânzările sale se îmbunătăţesc, citând revenirea cererii înaintea sărbătorilor în Statele Unite şi în China, cele mai mari două pieţe ale sale.

LVMH a renegociat ulterior preţul, reducându-şi oferta cu 425 de milioane de dolari. Acordul, aprobat de autorităţile de reglementare, ar urma să fie finalizat la începutul anului 2021.

Potrivit acordului din octombrie, LVMH va plăti 131,5 dolari pe acţiune, în scădere de la preţul de 135 de dolari pe acţiune convenit în acordul original semnat la sfârşitul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.