Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia recapturează aproape 600 de deţinuţi după o evadare în masă din patru închisori

WRGB
coronavirus

Aproape 600 de deţinuţi au fost recapturaţi după o evadare în masă din patru închisori din Brazilia care suspendaseră permisiile pentru a preveni propagarea coronavirusului, a anunţat marţi statul Sao Paulo într-un comunicat, informează dpa potrivit Agerpres.

Evadarea în masă a avut loc luni din închisorile cu regim semi-închis din Mongagua, Tremembe şi Porto Feliz, precum şi din una cu regim semi-deschis din Mirandopolis, după ce autorităţile au anunţat că permisiile - ce urmau să aibă loc marţi - au fost anulate.

"Măsura era necesară pentru că de permisii ar fi beneficiat mai mult de 34.000 de condamnaţi din închisori cu regim semi-deschis şi care, odată întorşi la închisoare, ar fi reprezentat un mare potenţial de a aduce şi propaga coronavirusul în cadrul unei pături a populaţiei vulnerabile", se explică în comunicat.

Secretariatul administraţiei penitenciare a informat că cei 586 de prizonieri au fost recapturaţi cu ajutorul poliţiei militare, dar nu a precizat numărul de deţinuţi care se află în continuare în libertate.

Ponte, site web pentru drepturile omului, a raportat că cel puţin 1.500 de deţinuţi au evadat.

Închisorile din Brazilia sunt puternic suprapopulate, găzduind cu 287.000 de deţinuţi mai mulţi decât locuri existente, potrivit unor date difuzate anul acesta.

Multe închisori din Brazilia sunt controlate de bande care le folosesc drept baze pentru organizarea de activităţi criminale în exterior, iar evadările în masă au devenit deja un lucru tot mai obişnuit în această ţară.

Brazilia are a treia cea mai numeroasă populaţie încarcerată din lume, după SUA şi China, potrivit bazei de date online World Prison Brief.

Ministerul brazilian al Sănătăţii a confirmat miercuri primul deces din cauza coronavirusului. Prima victimă a noului coronavirus în Brazilia este un bărbat de 62 de ani, care a murit luni într-un spital din Sao Paulo, cel mai populat oraş al ţării şi principalul focar de contaminare. Potrivit autorităţilor sanitare locale, bărbatul suferea şi de diabet şi de hipertensiune arterială şi nu călătorise în străinătate în ultimele săptămâni.

Brazilia, o ţară imensă, cu 210 milioane de oameni, înregistra marţi 291 de cazuri confirmate de COVID-19, potrivit ultimului buletin al Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.