DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BREAKING! APUCĂTURI GROBIENE marca Secția 16 -Victime ținute zeci de minute în gaze lacrimogene cu mască pe față, una zdrobită cu bastoanele și urinată pe piept

Poliția Română
Politia Nationala romana politie

În august 2020, în plină pandemie, când purtatul măștii de protecție era obligatoriu, o persoană era încătușată cu mâinile la spate de către polițiști ai Secției 16 din capitală, urcată într-o mașină a poliției, în care se golise un tub de spray lacrimogen.

Este de menționat că persoana ridicată la acea vreme, victimă în dosarul de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal în prezent, purta la acea vreme mască de protecție, conform reglementărilor legale aflate inclusiv astăzi in vigoare.

Este filmul unei opreațiuni clandestine și de neînțeles a șapte lucrători de la Secția 16 poliție din capitală, care în prezent sunt fie în libertate fie în arest la domiciliu, după ce anchetatorii bucureșteni i-au reținut și au propus unor judecători de drepturi și libertăți arestarea lor preventivă.

Citește și: BREAKING SURSE Cum a SCĂPAT la MUSTAȚĂ de dosar penal un martor din dosarul Elenei Udrea - După ZECE ani își amintea lucrurile 'mai bine' decât când au avut loc

STIRIPESURSE a intrat în posesia actelor de la dosarul cauzei și va prezenta detaliat dedesubturile acestui caz de impact în care se pare că angajați ai instituției ce ar trebui să asigure „SIGURANȚĂ și ÎNCREDERE” cetățenilor precedează de maniera prezentată mai sus.

Corijat pentru că le-a cerut să poarte mască

În referatul cu propunere de arestare preventivă se arată că „Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina, agenți de poliție în cadrul Secției 16 Poliție București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu agenții, având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tomfă, pistol, cartușe), l-au lipsit în mod ilegal de libertate pe Ghiorghe Mihai Ionuț în intervalul aproximativ 01.45 - 02.30”.

Concret, se arată în documentul citat, „împreună cu agenții enumerați anterior, l-a transportat pe Ghiorghe Mihai Ionut încătușat și împotriva voinței acestuia pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4) unde, ulterior, l-a abandonat.

Citește și: 'Fă... ce le zic eu?'/'...mă, jegule nesimţit' -Dialogul CULT dintre iubitul Ioanei Băsescu, devenit INFORMATOR DNA și fiica fostului președinte, reținut de CAB

În data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45 - 02.30, în calitate de agenți în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, aflându-se astfel în exercitarea funcției ce implică exercițiul autorității de stat, Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina i-au provocat persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț puternice suferințe fizice și psihice, în scopul pedepsirii acesteia pentru reproșurile adresate cu privire la nepurtarea de către agenții de poliție a măștilor de protecție în contextul epidemiologie SARS-COV2”, se mai arată în documentele intrate în posesia STIRIPESURSE.

Referitor la inculpata Gogoașe Irina s-a apreciat că în data de 01.09.2020, în calitate de agent în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, împreună cu agentul ..., având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tomfă, pistol, cătușe), l-a lipsit în mod ilegal de libertate pe Gheorghe Teodor Nicolae în intervalul aproximativ 01.45 - 02.00.

Concret, după încătușarea nelegală a lui Gheorghe Teodor Nicolae, l-a lăsat închis pe acesta întins pe burtă peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate a autospecialei ce îi fusese repartizată în cadrul raporturilor de serviciu.

Ulterior, urmată îndeaproape de agentul... , l-a transportat cu aceeași autospecială pe Gheorghe Teodor Nicolae în zona Zețari din București, sectorul 5, unde l-a descătușat și abandonat pe o stradă întunecată”, se arată în documentele citate.

Cruzime și sadism marca Secția 16

„Examinând declarațiile persoanelor vătămate, a rezultat că în data de 31.08.2020, în jurul orelor 01.00 - 01.30, Ghiorghe Mihai Ionuț a plecat împreună cu prietenul său Gheorghe Teodor din zona parcului Carol, unde consumaseră băuturi alcoolice.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

Pe drum spre casă, au observat pe Calea Șerban Vodă mai multe echipaje de poliție din cadrul DGPMB Secția 16 Biroul de Ordine Publică, ce organizaseră un filtru.

Filtrul era compus din agent șef Șeicaru Viorel, ag. Stancu Elisabeta Valentina, ag. Gogoașe Elena Irina, ..., ag.pr. Nine Dorin, ag. Radu Mihai Patrik Alexandru, ag. Lupu Viorel Răzvan, ag. Dăogaru George Alexandru.... .

Potrivit persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț, polițiștii respectivi verificau un bărbat, aparent pe motivul că nu purta mască de protecție în contextul epidemiei SARS — COV2.

Sesizând că, la rândul lor, polițiștii nu purtau mască de protecție, atât Ghiorghe Mihai Ionuț cât și prietenul său Gheorghe Teodor le-au atras atenția cu privire la acest aspect.

Coroborând semnalmentele furnizate de persoana vătămată cu datele de identificare ale agenților anterior enumerați și cu declarațiile martorilor audiați, a fost identificat acest polițist ca fiind agentul șef Șeicaru Viorel.

În jurul celor două persoane vătămate s-au adunat mai mulți polițiști care i-au imobilizat la sol și încătușat pe Ghiorghe Mihai Ionuț și pe Gheorghe Teodor. Aceștia doi au subliniat că niciunul dintre polițiști nu s-a legitimat și nici nu le-au solicitat datele sau documentele de identitate.

Citește și: Dinu Pescariu a DESFIINȚAT-o SCURT pe Elena Udrea la instanță - „Mi-a cerut să preiau prin firma mea o creanță de 900.000 de euro”

Potrivit rapoartelor privind activitățile efectuate în noaptea de 31.08/01.09.2020 la nivelul Secției 16 Poliție, Ghiorghe Mihai Ionuț și Gheorghe Teodor Nicolae nu figurează ca fiind legitimați de vreun agent.

Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan, condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan.

Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, „a deschis portiera stângă a mașinii” și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-1 singur în mașină, cu geamurile ridicate.

După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului.

Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, ... și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo, iar agenții ... și Nine în auto Dacia Logan) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț”, se arată în referatul prin care anchetatorii bucureșteni au cerut, fără succes însă, arestarea preventivă a autorilor.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta - Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că 'va face balamuc'

Mărturia la cald a „recalcitrantului” frăgezit și îmbibat în urină

Deși a avut nevoie de zeci de zile de recuperarea victima liderului Șeicaru și a celorlalți polițiști de la Secția 16 a putut să dea o declarație organelor de anchetă imediat după momentul sesizării acestora.

„...Mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor.

Toți agenții care mă loveau erau bărbați.

Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi.

Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri.

Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze.

Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...]

La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia.”, a mărturisit bărbatul anchetatorilor, potrivit actelor din dosar.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.