Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Ambasadorul Marii Britanii în Iran, arestat în Teheran în timpul protestelor anti-regim

media.mehrnews.com
robert macaire

Ambasadorul Marii Britanii în Iran, Robert Macaire, a fost arestat sâmbătă seara, scrie The Guardian, în timpul protestelor de la universitatea Amir Kabir din Teheran, unde s-a cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, iar protestatarii au rupt fotografii cu generalul Qassem Soleimani.

Oficialii britanici au reacționat sâmbătă seara. „Arestarea ambasadorului nostru in Teheran, făra motive sau explicatii, reprezinta o incalcare grava a legislatiei internationale”, a transmis ministerul de externe britanic.

O agentie de presa apropiata de Gardienii Revoluției din Iran a scris că ambasadorul a fost restat „pentru organizarea unor proteste suspecte in fata universitatii Amir Kabir”.

Chiar daca a fost eliberat după o oră de la arest, ambasadorul va fi convocat de ministrul iranian de externe, duminica dimineata, pentru o discutie cu oficialii de la Teheran.

Vezi si: Traian Băsescu răstoarnă calculele de la Cotroceni: 'Momentul de maximă eficiență al PSD sunt localele, cum să te gândești să cuplezi cu legislativele?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.