Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING APĂRAREA lui Bodog în dosarul ANGAJĂRII FICTIVE a consilierei sale - Invocă legi privind lucrul la distanță deși PANDEMIA a început doi ani mai târziu

Inquam Photos / Octav Ganea
Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății, actual senator în Parlamentul României, invocă legile emise după debutul pandemiei în România ce prevăd și reglementează lucrul la distanță sau de acasă, deși faptele cercetate de procurorii DNA au avut loc în anul 2017, cu doi ani înainte de debutul flagelului medical în țara noastră.

Florian Bodog este acum judecat pentru fapte de mare corupție, respectiv, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Alături de el va răspunde în fața magistraților ICCJ Olivia Andreea Marcu fostă Baciu, angajată în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

Citește și: Dosarul de CORUPȚIE în care Viorel Hrebenciuc a primit deja trei ani cu EXECUTARE, la A PATRA AMÂNARE

„Baștanul” de la Sănătate...

În calitate de ministru al Sănătății, arată DNA, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere că, la data săvârșirii faptelor, inculpatul Bodog Florian Dorel avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia.

Apărarea...

Citește și: Declarație ȘOC în dosarul agenților VIOLENȚI de la SECȚIA 16: „Nu l-am denunțat pe Șeicaru„ ...

Anchetatorii DNA au ascultat pe parcursul anchetei apărarea fostului ministru, dar în ciuda acesteia au stabilit că dosarul poate fi trimis în judecată.

„Trebuie precizat că lucrul de la distanță a fost strict reglementat abia prin Legea nr.81 din 30 martie 2018, existând o modalitate de control și de verificare a activității angajaților care își desfășurau activitatea de la distanță (...)

Menționăm că la momentul la care inculpata a avut calitatea de consilier personal al ministrului sănătății nu exista nicio pandemie de niciun fel și nu era instituită stare de urgență care să impună lucrul de la distanță.

Pe de altă parte, dacă legislația ar fi permis și dacă inculpatul Bodog Florian Dorel și-ar fi dorit ca inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea să își desfășoare activitatea de la distanță, trebuia să emită un ordin/decizie în acest sens, să modifice clauzele contractelor de muncă în care să arate modul în care urma să-și desfășoare activitatea inculpata”, se arată în rechizitoriul transmis instanței surpeme.

„Muza” lui Bodog...

„Trebuie precizat că în afară de inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea, nu a mai existat niciun alt consilier al ministrului sănătății, inculpatul Bodog Florian Dorel, care să nu fi venit la locul de muncă.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-...

De asemenea, în urma verificărilor efectuate nu a existat niciun consilier personal al ministrului sănătății care să nu vină la locul de muncă, să stea acasă și să susțină că își desfășoară activitatea de la distanță.

Anterior intrării în vigoare a Legii nr.81 din 30 martie 2018, inclusiv în perioada în care și-a desfășurat activitatea în calitate de ministru al sănătății inculpatul Bodog Florian Dorel, nu a existat o asemenea dispoziție, existând însă dispoziție expresă în Codul muncii privind lucrul la domiciliu”, mai explică anchetatorii DNA în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.