Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING – Armata Ucrainei a recucerit peste 100 de kilometri pătraţi de teritoriu (Statul Major General)

epthinktank.eu
razboi ucraina

Trupele ucrainene au un oarecare succes în direcția Zaporijjia - potrivit unui anunţ făcut joi de șeful adjunct al Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Oleksi Hromov, informează Rador.

"Forțele de apărare din direcția Zaporijjia continuă să curețe localităţile și orașele ucrainene de invadatori. În ultima săptămână, trupele noastre au avansat adânc (în teritoriul ocupat de ruşi, n.r.) până la trei kilometri în zona Mala Tokmacika și până la şapte kilometir în zona unei așezări de la sud de Velika Novosilka" - a detaliat Hromov. Acesta a amintit că forțele ucrainene au eliberat deja șapte localităţi în regiunile Donețk și Zaporijjia. "Peste 100 de kilometri pătrați de teritoriu ucrainean au fost readuşi sub control" - a adăugat generalul.

Ce spun forțele armate rusești

Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că forțele sale au respins operațiunile ofensive ucrainene în regiunea Zaporijjia, informează CNN, relatează Rador. "În direcția Iujno-Donețk, unitățile grupului de trupe Vostok, cu sprijinul artileriei și al aviației, au provocat pagube prin foc inamicului care încearcă să desfășoare operațiuni ofensive", a declarat Oleg Cehov, șeful centrului de presă al grupului Vostok. Într-o informare video, Oleg Cehov a declarat că unitățile de pușcași motorizați ale grupului au respins atacurile inamicului în apropiere de Novosilka, Novodarivka și Levadne, trei zone în care au avut loc lupte grele în ultimele zile. El a precizat că au fost respinse atacuri inamice și în zona din jurul localităţii Makarivka, un sat care a schimbat de mai multe ori proprietarul, subliniază CNN.

Consilierul lui Zelenski spune că marea contraofesnivă nu a început încă

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu au lansat încă o contraofensivă, dar desfășoară operațiuni ofensive, pentru a identifica punctele slabe ale apărării ruse, informează Rador. Potrivit acestuia, în momentul de faţă, Ucraina urmărește trei obiective: să distrugă cât mai mulți soldaţi ruşi - pentru a adăuga presiune psihologică asupra armatei ruse; să distrugă cât mai mult echipament rusesc; să desfăşoare "teste" care să permită forţelor ucrainene să înainteze şi creeze panică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.