Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Consilierii USR - PLUS cer AUDIT EXTERN la Primăria Capitalei: proiectul, depus în CGMB

breaking news ultima ora

Consilierii USR PLUS au depus la Consiliul General al Municipiului București un proiect de hotărâre pentru contractarea unui audit extern în Primăria Municipiului București și toate entitățile din subordinea PMB și CGMB pentru perioada 01.01.2017 – 31.12.2020.

Consilierii USR PLUS cer efectuarea unei „analize temeinice” a activității aparatului de specialitate al primarului, precum și a tuturor entităților din subordinea Primarului General și a Consiliului General al Municipiului București pentru perioada 01.01.2017 – 31.12.2020.

Citește și: Numită de unii o BANALĂ GRIPĂ, infecța cu COVID-19 lasă SECHELE GRAVE: un spital din România oferă recuperare

„Antamarea unui audit statutar ar presupune un volum imens de muncă și implicit un termen mai lung de executare. Pe de altă parte, anumite segmente din auditul statutar sunt deja acoperite de verificările efectuate de Curtea de Conturi, respectiv Camera de Conturi a Mun. București. De ceea, nu recomandăm antamarea unui audit statutar”, spune Anamaria Gram, consilier general USR PLUS în CGMB.

USR PLUS transmite că a recurs la soluția unui audit extern care să fie efectuat de firme de audit.

„Selectarea firmelor de audit se va face cu respectarea procedurilor de achiziție publică conform Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Direcția Generală Achiziții Publice fiind împuternicită, prin hotărârea Consiliului General al Municipiului București, pentru a demara procedurile de achiziție. Consilierii USR PLUS susțin contractarea simultană a serviciilor de la mai multe firme de audit deoarece volumul de muncă este foarte mare având în vedere numărul direcțiilor/serviciilor din aparatul de specialitate, precum și a entităților subordonate Primarului General și Consiliului General al Municipiului București, astfel încât rapoartele de audit să fie finalizate cât mai repede și să putem iniția elaborarea strategiei pentru dezvoltarea economică a unității administrativ-teritoriale Mun. București”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.