Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Cum ÎȘI UMPLEA timpul consiliera lui Bodog în timp ce încasa BANI PUBLICI - Femeia activa DIDACTIC la Universitatea din Oradea

dosare

Consiliera fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, deferită justiției alături de acesta în dosarul privind angajarea sa fictivă de către demnitar, nu a lucrat nici măcar o zi în cadrul ministerului, activitatea ei realizându-se de fapt în tot timpul, în care a încasat bani publici, la Universitatea din Oradea - Facultatea de Medicină și Farmacie, unde era asistent universitar, se arată în rechizitoriul DNA.

Fostul ministru al Sănătății, actual senator în Parlamentul României, invocă legile emise după debutul pandemiei în România ce prevăd și reglementează lucrul la distanță sau de acasă, deși faptele cercetate de procurorii DNA au avut loc în anul 2017, cu doi ani înainte de debutul flagelului medical în țara noastră.

Florian Bodog este acum judecat pentru fapte de mare corupție, respectiv, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Alături de el va răspunde în fața magistraților ICCJ Olivia Andreea Marcu fostă Baciu, angajată în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

Citește și: Dosarul de CORUPȚIE în care Viorel Hrebenciuc a primit deja trei ani cu EXECUTARE, la A PATRA AMÂNARE

Potrivit celor două contracte individuale de muncă, activitatea urma să se desfășoare la un loc de muncă fix, respectiv la Cabinetul ministrului sănătății Bodog Florian Dorel.

Atribuțiile postului urmau să fie prevăzute în fișa postului, anexă la contractul individual de muncă, fișă a postului care deși a fost întocmită nu a fost semnată de către inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea deoarece nu s-a prezentat nicio singură zi la locul de muncă.

Drenarea banului public...

„Potrivit celor două contracte individuale de muncă, salariatul avea obligația de a realiza norma de muncă sau, după caz, de a îndeplini atribuțiile ce îi revin conform fișei postului.

...

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în perioada în care a figurat că și- a desfășurat activitatea în calitate de consilier personal la Cabinetul ministrului sănătății Bodog Florian Dorel, inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea a activat efectiv în cadrul Universității din Oradea-Facultatea de Medicină și 5 5

Farmacie, în calitate de asistent universitar, fără a se prezenta la locul de muncă din Ministerul Sănătății (Cabinet ministru) nici măcar o singură zi.

Conform adresei nr.( )14.06.2019 a Universității din Oradea, de la data de 8.11.2016 și până la data de 30.09.2017, inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea a prestat activitate didactică remunerată cu ora, în cadrul Universității din Oradea-Facultatea de Medicină și Farmacie, în baza contractului individual de muncă cu timp parțial pentru plata cu ora a activităților didactice încheiat și înregistrat sub nr.( )/17.11.2016 (vol.2 fil.224-285).

Citește și: Declarație ȘOC în dosarul agenților VIOLENȚI de la SECȚIA 16: „Nu l-am denunțat pe Șeicaru„ ...

Potrivit aceleiași adrese din data de 02.10.2017, inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea prestează activitate didactică în calitate de cadru didactic titular prin concurs, în cadrul Universității din Oradea-Facultatea de Medicină și Farmacie, în baza contractului individual de muncă pe durată nedeterminată, cu timp integral, înregistrat sub nr. ( )/29.09.2017”, se arat în actul de inculpare transmis instanței supreme.

Ziua liberă nu era pentru Minister...

„După cum se poate observa din analiza programului zilnic de activitate al inculpatei Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea în cadrul Universității din Oradea- Facultatea de Medicină și Farmacie, conform orarului pentru anii universitari 2016/2017 și 2017/2018, aceasta avea ore de activitate în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de luni.

...

Faptul că inculpata Marcu (fostă Baciu) nu s-a prezentat la locul de muncă, în calitate de consilier personal al ministrului sănătății, rezultă și din declarațiile martorilor audiați în cauză.

...

Din probele administrate în cauză a mai rezultat că inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea nu s-a prezentat la locul de muncă din cadrul Ministerului Sănătății-Cabinet Ministru nici măcar pentru a depune o declarație pe proprie răspundere în care să arate unde își desfășura activitatea cu normă întreagă.

În contextul în care Curtea de Conturi încheiase un raport de control prin care a dispus o măsură conform căreia angajaților încadrați cu jumătate de normă în Ministerul Sănătății să nu li se mai plătească concediul de odihnă dacă au un alt angajator unde își desfășoară activitatea cu normă întreagă, a fost necesară solicitarea către această categorie de personal a unei declarații pe propria răspundere referitoare la existența unui alt angajator”, se mai arat în dosar.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-...

Bodog „luat la ochi„ de subalterni...

„Acest aspect a fost adus la cunoștința inculpatului Bodog Florian Dorel de către martora ..., dat fiind că inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea era singurul consilier personal încadrat cu jumătate de normă care nu îndeplinise această formalitate.

Deși inculpata Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea nu se afla la locul de muncă, din cercetări rezultând că aceasta se afla în municipiul Oradea, inculpatul Bodog Florian Dorel, la scurt timp după discuția purtată cu martora ( ), aproximativ 30-40 minute, i-a transmis, prin intermediul martorei ...., declarația solicitată în exemplar original”, se mai arat în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.