Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING DOSAR DIICOT cere instanței să-i ia 'SUTELE' lui Sică Dumitrescu și să dispună recoltarea de probe biologice pentru evidențele judiciare

judecator justitie

Fiul fostului internațional Ilie Dumitrescu, Sică, și un angajat al Armatei au fost deferiți, joi, justiției, de procurorii DIICOT de la Structura Centrală, care îi acuză de trafic intern de droguri de mare risc și complicitate la trafic intern de droguri de mare risc.

La momentul trimiterii în judecată procurorii de la DIICOT au cerut judecătorului care va dezbate cazul să dispună confiscarea specială de la fiul lui Ilie Dumitrescu a sumei de 1.350 lei, bani primiți de către acesta de la investigatori cu ocazia cumpărării autorizate de droguri.

Totodată anchetatorii mai cer magistratului de la Tribunalul București să dispună prelevarea de probe biologice de la Sică Dumitrescu și cadrul activ al MApN Ioan Pitea, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Citește și: BREAKING Fostul șef al Brigăzii de Crimă Organizată de la Cluj DAT pe mâna judecătorilor de DIICOT - Crease O CELULĂ de investigație ce folosea metode nelegale

Probleme majore...

Anchetatorii DIICOT arată în detaliu, în dosarul transmis Tribunalului București, cum au rezultat probele doveditoare că fiul lui Ilie Dumitrescu dar și un militar activ la o unitate din București vindeau droguri de mare risc în Centrul Capitalei.

În dosar se arată că în 14 ianuarie, o persoană a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri legat de faptul că o persoană cunoscută cu apelativul „Sică Dumitrescu” vinde cocaină pe raza municipiului București.

 

A fost o formalitate pentru anchetatori să constate că denumitul era chiar numitul Sică Dumitrescu, fiul lui Ilie Dumitrescu.

Concret, se arată în dosar, în 18 ianuarie anchetatorii au dat drumul cercetărilor amănunțite și au dispus dispus autorizarea folosirii în cauză a unui investigator sub acoperire și un colaborator.

A vândut droguri de mare risc direct poliției...

Cei doi s-au ocupat de procurarea și cumpărarea de droguri de mare risc de la tânăr.

Imediat după aceste momente, sub atenția unui judecător de drepturi și libertăți, anchetatorii au dat drumul la interceptarea convorbirilor telefonice, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice, precum și supravegherea video, audio și prin fotografiere a activităților desfășurate de către Sică Dumitrescu, investigatorul sub acoperire și martorul colaborator.

Investigatorii sub acoperire l-au contactat pe aplicația Instagram pe Sică Dumitrescu și au stabilit să se întâlnească, în jurul orei 20:00, în parcarea de la cafeneaua „The Dock” de pe Cheiul Dâmboviței, din București.

Citește și: BREAKING TUPEUL total al președintelui CJ Călărași 'RĂSPLĂTIT' de DNA - Ar fi îngrădit dreptul la muncă a ZECE angajați și ar fi constrâns un procuror

Apoi colaboratorul și investigatorul sub acoperire au mers în zona stabilită pentru întâlnire, unde investigatorul i-a efectuat un control corporal colaboratorului.

În zonă a fost instalat și un dispozitiv de supraveghere operativă”, se mai arată în dosarul DIICOT.

După acest moment, a avut loc tranzacția propriu-zisă, moment la care Sică Dumitrescu i-a dat contra unei sume de bani droguri investigatorului sub acoperire.

Toată situația a fost documentată probatoriu, probe ce se regăsesc acum în dosarul de la instanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.