Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Gabriela Firea: Am decis să renunț la introducerea vinietei Oxygen/ VIDEO

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că în urma consultării bucureștenilor a decis să renunțe la introducerea vinietei Oxygen și a restricțiilor de trafic din Capitală. Firea a spus că valul de respingere este de 90% și în ciuda faptului că ar fi fost o măsură utilă pentru oraș, va renunța la proiectul său.

”Ceea ce anul trecut era valabil, acum nu mai este așa valabil, asta probabil că ne apropiem de data de 1 martie, dată la care urma să introducem taxa Oxygen și restricțiile de trafic în zona ZACA.

Cele două materiale video încărcate de mine au fost vizionate de peste 2,5 milioane de oameni. Am primit peste 6000 de mail-uri, zeci de mii de mesaje, am primit peste 1600 de petiții,  în majoritatea acestora oamenii nefiind de acord cu restricțiile de trafic și impunerea taxei Oxygen. Avem o rată de respingere de 90% a măsurii, din mesajele primite.

În trei ani şi jumătate, nu am revenit niciodată asupra unei decizii. Este un precedent ceea ce se întâmplă, în sensul că acest precedent a fost creat în special de factorul politic. Eu sper şi subliniez să nu se constituie acest moment într-un precedent, pentru că poate fi periculos. Acela de a fi de acord cu o măsură, de a şti că este necesară, iar apoi în an electoral să se schimbe opinia din cauza unor declaraţii politice. Sunt primar general şi pentru cei care m-au votat şi pentru cei care nu m-au votat. Sunt de acord cu cei care spun, chiar dacă au fost în minoritate de această dată, că nu mai putem continua aşa. În Bucureşti, ca în toate oraşele mari, există poluare. Nu atât de exagerată precum s-a insinuat politic la începutul anului. Ţările care au câştigat pariul cu poluarea au realizat un parteneriat între autoritatea centrală şi cea locală, dar şi cu cetăţenii. Poluarea nu este doar răspunderea primarului, ci a noastră, a tuturor. Vrem mai multe maşini în trafic? Se pare că da! Vrem să minţim în domeniul poluării? Se pare că da!

Prin efectul legii sunt primar general atât pentru cei care m-au votat, dar pentru cei care nu m-au votat. Voi fi primar general și după luna iunie, dacă trec cu bine peste scrutinul electoral.

Acest ”scrutin”, cum i-am spus eu, a relevat un lucru foarte clar: cetățenii resping ideea de restricție. Aceasta este concluzia!

Să vă anunț și decizia: decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General, în luna martie, și decizia, chiar dacă o iau cu sufletul neîmpăcat, va fi să renunț la vinieta Oxygen. Voi veni în fața Consiliului General cu un proiect de anulare a proiectului de anul trecut, dar asta nu înseamnă că vom abandona lupta împotriva poluării.”, a spus Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.