Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO & VIDEO George Simion, atacat la manifestațiile de la Iași

Inquam Photos / Liviu Chirica
Simion incident iasi cerneala

Liderul AUR George Simion a fost atacat cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași, care au loc cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Jandarmii l-au ridicat pe bărbatul care i-a aruncat cu cerneală în față. El va fi dus la o secție de poliție, unde va da declarații.

În Piaţa Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi “AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“,“AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi “Moldova spune nu extremismului“.

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid.

Primăria Iași a anulat, însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. George Simion, copreședinte AUR, a declarat, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că AUR organizează evenimentul, indiferent de situația pandemică.

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, luni dimineață, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.