Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Klaus Iohannis a semnat decretele: Şefii Parchetelor Militare trec în rezervă

Şefii Secţiei Parchetelor Militare se pensionează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 19 decembrie, decretele de trecere în rezervă a generalului-locotenent Gheorghe Cosneanu, procuror-şef al SPM, şi a generalului-locotenent Ion Alexandru, procuror-şef adjunct al SPM.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 decembrie a.c., următoarele decrete:

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Cosneanu Gheorghe din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mai semnat şi decretul privind trecerea în rezervă a generalului-locotenent - cu trei stele Crețu Gabriel din Serviciul de Protecție și Pază.

Săptămâna trecută, Secţia pentru procurori a CSM a respins propunerea de delegare pe aceleaşi funcţii a celor doi şefi ai SPM, după expirarea mandatelor, la începutul lunii ianuarie. În schimb, Secţia pentru procurori urmează să-l delege pe procurorul Marius Museanu, un procuror necunoscut, în funcţia de şef al SPM.

Ministrul Justiţiei a declanşat recent procedura pentru desemnarea procurorilor cu funcţii de conducere de rang înalt în parchete, printre care şeful Secţiei Parchetelor Militare.

La începutul lunii ianuarie, Inspecţia Judiciară a solicitat CSM sancţionarea lui Gheorghe Cosneanu, precum şi a procurorului Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018 şi s-a sesizat în legătură cu intervenţia jandarmilor.

Inspecţia Judiciară susţinea că Gheorghe Cosneanu i-a desemnat pe procurorii Ionel Corbu şi Marian Văetişi, delegaţi de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti la Secţia Parchetelor Militare, să instrumenteze respectivul dosar, cu încălcarea Ordinului nr. 387/2015 al procurorului general.

În aprilie, secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea formulată de Inspecţia Judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.