Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Ministrul Cercetării a anunțat că de miercuri se reia activitatea la Poșta Română

Inquam Photos / George Calin
Ivan Bogdan Gruia

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a anunțat că, în urma negocierilor, s-a ajuns la o formă finală a contractului colectiv de muncă la Poșta Română și că activitatea va fi reluată de miercuri.

„După zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română, un contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile”, a spus marți seara Bogdan Gruia-Ivan.

Potrivit acestuia, acesta prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al CN Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat miercuri la ITM, moment în care conflictul se consideră închis „și se va relua activitatea la Poșta Română”.

„În calitatea de reprezentant al acționarului majoritar, în speță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării am un interes foarte clar și specific ca cei 21.500 de angajați ai Poștei Române să șite că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în același timp oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care așteaptă diverse prestații, să aibă garanția că o să le primească la timp”, a mai spus ministrul.

Angajații Poștei au fost luni în grevă generală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.