Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Rusia a intrat oficial în stare de război: Kremlinul consideră Occidentul ca fiind parte a războiului din Ucraina

Daily Star
putin razboi

Rusia se consideră în război din cauza intervenției Occidentului de partea Ucrainei și nu poate permite existența la granițele sale a unui stat care s-a arătat gata să folosească orice metodă pentru a prelua controlul asupra Crimeei, a declarat vineri Kremlinul.

Comentariile făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru publicația rusă "Argumente și fapte", unele dintre cele mai dureroase de până acum în ceea ce privește Ucraina, au urmat unui atac rusesc pe scară largă, desfășurat în cursul nopții, asupra infrastructurii energetice ucrainene, conform Thestar.com.

"Ne aflăm într-o stare de război. Da, a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce s-a format acest grup, când Occidentul colectiv a devenit participant la aceasta de partea Ucrainei, a devenit un război pentru noi", a declarat Peskov.

"Sunt convins de acest lucru. Și toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru, pentru motivația lor internă".

Oficialii ruși, de la președintele Vladimir Putin în jos, au început treptat să folosească din când în când cuvântul "război", după ce anterior au insistat mult timp ca acest termen să fie evitat.

Peskov a mai spus că Rusia trebuie să-și "elibereze" pe deplin "noile regiuni" pentru a asigura siguranța oamenilor de acolo, o referire la cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susține că le-a anexat în 2022.

Kievul spune că anexarea Rusiei a fost o acaparare ilegală de terenuri și că nu se va odihni până când fiecare soldat rus nu va fi expulzat de pe teritoriul său. De asemenea, este hotărâtă să returneze peninsula Crimeea de la Marea Neagră, pe care Rusia i-a luat-o în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.