Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Spitalul Colentina cere din nou REVENIREA la statutul de spital MIXT

spitalul colentina

Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare, pe care urmează să o depună la DSP București în cursul zilei de vineri, pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID), precizează ASSMB.

„Având în vedere și îmbunătățirea situației epidemiologice la nivelul întregii țării, Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare (pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt - COVID și non-COVID - n.r), pe care urmează să o depună la DSP București în cursul zilei de vineri, 7.05.2021. În funcție de decizia pe care o va lua DSPMB, Spitalul Clinic Colentina va putea să revină la activitatea în regim mixt (COVID și non-COVID), sau își va continua activitatea de spital COVID-19, ca până în prezent. Menționăm faptul că, în ciuda dificultăților din ultimul an, Spitalul Clinic Colentina a continuat să asigure asistență medicală și pacienților non-COVID, în spații special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi”, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), în administrarea căreia se află spitalul.

Citește și: Premierul Florin Cîțu REFUZĂ să acorde BANI pentru vaccinare, ca SUA și Serbia: E ușor să arunci bani de la buget

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID și a funcționat în baza Avizului de funcționare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă;

„Spitalul a funcționat în regim mixt (COVID și non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea și tratamentul atât a pacienților COVID-19, cât și celor non-COVID. Începând din luna octombrie 2020, și până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe și critice).

„În data de 5.03.2021, Spitalul Clinic Colentina a depus la Direcția de Sănătate Publică București o solicitare pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID), înregistrată la DSP cu numărul 7374/05.03.2021. Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 și apariției Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP București, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID)”, potrivit comunicatului ASSMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.