Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Talibanul fugit din Arad a fost prins

taliban

Talibanul fugit din Centrul de cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Ard, după ce fusese declarat indezirabil în România și urma să fie expulzat, a fost prins în apropierea punctului de frontieră Curtici.

Poliția Română anunță că, vineri, în cadrul activităților specifice organizate pentru prinderea bărbatului care a fugit din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad, șeful Postului de Poliție Zimandu Nou a primit o informație, privind prezența suspectului în zona de vegetație, cuprinsă între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou.

La fața locului au mers polițiști ai IPJ Arad și jandarmi din cadrul GMJ Timișoara, care l-au depistat și identificat pe bărbat.

Acesta nu a opus rezistență, la momentul depistarii și imobilizării, potrivit Poliției Române.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, marți, la propunerea Serviciului Român de Informații (SRI), declararea ca persoană indezirabilă pentru România a unui cetăţean străin, D.A., pentru o perioadă de 10 ani. Acesta ar fi adept al ideologiei radicale promovate de organizaţii teroriste din Siria.

Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti ar fi trebuit pusă în aplicare cu sprijinul MAI - IGI, care urma să adopte măsurile necesare în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional a străinului.

Imediat după decizie, bărbatul a părăsit centrul de refugiați din localitatea Horia și este de negăsit.

Au fost organizate filtre de polițiști și polițiști de frontieră pentru a fi depistat bărbatul, care este extrem de periculos.

Potrivit SRI, bărbatul era beneficiar al unei forme de protecţie oferite de statul român. Acesta este acuzat de fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale, potrivit art.3 lit. i şi l din Legea nr. 51/1991 (republicată) privind securitatea naţională a României.

„Acesta a intrat în atenţia Serviciului la începutul anului 2021, iar în urma măsurilor informativ-operative întreprinse s-a stabilit că respectivul este adept al ideologiei radicale promovate de organizaţii teroriste din Siria şi se află în legătură cu membri/adepţi ai acestora, având totodată cunoştinţe de utilizare a armamentului. De asemenea, acesta a manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale foto-video cu execuţii şi luptători înarmaţi”, a transmis SRI, marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.