Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia (Video)

BBC
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Măsurile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară.

După cum a subliniat Putin în discursul său adresat cetățenilor ruși, măsura mobilizării parțiale a fost adoptată pentru a proteja Rusia, suveranitatea, integritatea teritorială și pentru a asigura securitatea poporului rus.

Președintele Rusiei a reamintit politica deschisă anti-rusă a Occidentului și dorința Washingtonului și a Bruxelles-ului de a distruge țara. El a subliniat că Rusia folosește toate mijloacele disponibile pentru protecția sa.

„Estul vrea să distrugă țara. Scopul nostru este de a elibera Donbas. Vrem să eliberăm de neonaziști teritoriile Herson, Zaporojie. Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare”, a spus Putin.

Putin spune că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat el.

„Am încredere în sprijinul tău”, s-a adresat Putin naţiunii.

Duma de Stat a Federației Ruse adoptat recent amendamente care simplifică dobândirea cetățeniei de către străinii care au semnat un contract pentru serviciul militar în armata rusă.

În plus, Duma de Stat din Rusia a aprobat un amendament pentru a introduce conceptele de "mobilizare", "lege marțială", "timp de război", "conflict armat" în Codul Penal. De asemenea, camera inferioară a Parlamentului rus a aprobat amendamente privind pedeapsa pentru dezertare și predare voluntară.

În plus, deputații ruși au aprobat o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru jafuri în timp de război.

--

El spune că țările occidentale încearcă să "blocheze" independența și dezvoltarea. "Scopul Occidentului este în continuare să slăbească și să distrugă, ei spun asta în mod deschis."

Putin adaugă că Occidentul a făcut din poporul ucrainean "carne de tun" încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea și a adăugat că "obiectivul principal" de "eliberare" a populației din regiunea Donbas "rămâne neschimbat".

Putin a adăugat că "sprijină" persoanele care urmăresc organizarea de referendumuri în părțile din Ucraina controlate de Rusia.

El spune că a dispus o "mobilizare parțială", precizând că un decret în acest sens a fost deja semnat.

"Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar rezerviștii vor fi recrutați", spune el.

Putin a spus că mobilizarea va începe miercuri.

Înainte de discurs, care a fost anunțat de marți seara, au existat speculații privind o mobilizare generală în Rusia.

"Cetățenii ruși chemați în cadrul mobilizării vor beneficia de toate avantajele celor care servesc sub contract", spune el.

Putin spune că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul și că, dacă integritatea țării va fi pusă în pericol, va acționa. „Nu glumesc”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.