Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breşă de securitate la nivel înalt. Traseul EXACT al premierului britanic A FOST UITAT în tren

theresa may

Guvernul britanic va lansa o anchetă după ce planuri de călătorie detaliate din programul premierului Theresa May au fost uitate într-un tren şi descoperite ulterior de un pasager, relatează luni publicaţia Politico, potrivit agerpres.

Despre descoperirea itinerariului Theresei May a scris duminică publicaţia britanică Sunday Mirror, atrăgând atenţia asupra riscurilor de securitate scoase la iveală de această situaţie.

UCIDEREA unui hoţ român în Italia relansează dezbaterea privind legitima apărare

Documentele includ detalii complete privind programul pe care premierul l-a avut la data de 23 ianuarie. Adresele exacte, intervalele de timp, locurile exacte şi aranjamentele de transport figurează în document.

Faptul că un material atât de sensibil a fost pierdut ar putea demonstra că securitatea prim-ministrului este compromisă, notează publicaţia britanică.

The Sunday Mirror citează o fostă gardă de corp a familiei regale britanice, Ken Wharfe, care a descris incidentul drept "o gravă eroare de securitate" şi l-a calificat drept "impardonabil".

"În condiţiile actuale, vorbim despre o problemă gravă de securitate atunci când astfel de documente, care detaliază toate deplasările unei persoane aflate sub protecţie, ajung unde nu trebuie. E inacceptabil. Theresa May beneficiază de protecţie pentru că poate reprezenta o ţintă, aşadar riscurile de securitate în ceea ce o priveşte sunt ridicate. Aceste documente îi detaliază fiecare pas, iar dacă astfel de informaţii ar fi ajuns pe mâinile teroriştilor, le-ar fi putut deservi planurile", a afirmat Wharfe.

ESCROCII profită de pe urma atentatelor. Falsele victime s-au îmbogăţit peste noapte

Un purtător de cuvânt al Guvernului a afirmat că circumstanţele în care s-a produs incidentul vor fi "analizate corespunzător". Oficialitatea a refuzat să spună dacă pierderea documentelor a fost raportată la momentul respectiv şi dacă persoana care le-a uitat în tren a fost identificată.

Planurile de călătorie au fost găsite de un pasager într-un compartiment de clasa întâi a unui tren care făcea legătura între Londra şi Edinburgh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.