Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit. Foştii premieri britanici Major şi Blair nu exclud un nou referendum

Doi foşti premieri britanici, conservatorul John Major şi succesorul său, laburistul Tony Blair, nu exclud posibilitatea unui nou referendum cu privire la relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană, transmite vineri AFP.

În două intervenţii separate, cei doi foşti prim-miniştri, care au făcut campanie pentru menţinerea Marii Britanii în UE, au susţinut că procesul de ieşire din UE este încă reversibil.

Citeşte şi: Malta AVERIZEAZĂ Regatul Unit: 'Uniunea Europeană nu joacă la cacialma'

Conform presei britanice de vineri, John Major s-a pronunţat joi, cu prilejul unui dineu privat, împotriva 'tiraniei majorităţii', apreciind ca 'perfect credibilă' organizarea unui nou referendum cu privire la termenii acordului cu UE.

'Vreau să spun că cei 48% care au votat pentru rămânerea' în UE, la referendumul de pe 23 iunie, 'nu ar urma să aibă niciun cuvânt de spus asupra a ceea ce se va întâmpla. Mi se pare dificil de acceptat', a subliniat fostul premier conservator din anii 1990-1997, menţionând totuşi că respectă votul compatrioţilor săi.

La rândul său, Tony Blair susţine că 'este încă posibil să fie oprit Brexitul dacă poporul britanic o va decide, după ce a văzut ce implică acesta în mod real'. 'Nu spun că (Brexitul) va fi oprit, ci că este posibil', a afirmat Blair, într-un interviu apărut joi în publicaţia New Statesman.

Citeşte şi: Răspunsul lui Erdogan dă fiori reci Europei. România este direct vizată

Actualul premier Theresa May nu exclude ca parlamentul să aibă un cuvânt de spus asupra acordului final cu UE, dar se opune ca deputaţii să se pronunţe înaintea deschiderii negocierilor.

Curtea Supremă urmează să se pronunţe la începutul lui ianuarie asupra recursului guvernului la decizia Înaltei Curţi ce solicită cabinetului să obţină acordul parlamentului pentru declanşarea oficială a 'divorţului' de Uniunea Europeană, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.