Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit - Franţa atenţionează Regatul Unit că orice încălcare a acordului ar fi inacceptabilă

Brexit

Franţa a atenţionat joi Regatul Unit că orice încălcare a acordului cu privire la Brexit ar fi "inacceptabilă", într-un moment în care Londra este somată să dea explicaţii referitor la un proiect de lege ce contravine parţial acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), informează AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, l-a atenţionat pe omologul său britanic, Dominic Raab, în marja unei întrevederi la Londra cu privire la Iran, în legătură cu "caracterul inacceptabil pe care l-ar avea încălcarea de către Regatul Unit a dispoziţiilor acordului de retragere", a anunţat purtătoarea sa de cuvânt în timpul unei conferinţe de presă.

Comisia Europeană a dat termen joi Regatului Unit până la finalul lunii pentru a retrage proiectul de lege ce repune în discuţie angajamentele luate în cadrul Brexitului, care a adus ''atingere gravă încrederii'', subliniind că Uniunea Europeană ''nu va ezita'' să se adreseze justiţiei.

Proiectul de lege în chestiune, prezentat miercuri de Londra, autorizează explicit ca unele dintre dispoziţiile sale să îşi producă efectele chiar dacă ele sunt incompatibile cu acordul de retragere, în special protocolul privind Irlanda şi Irlanda de Nord şi dreptul european.

Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, la câteva zile după semnarea unui acord de retragere care cuprinderea condiţiile despărţirii.

Ţara a intrat de atunci într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de asta pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.