Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit: Un posibil sistem de "frânare" în privinţa imigranţilor UE (surse diplomatice)

marea britanie

Uniunea Europeană (UE) i-ar putea oferi Marii Britanii un mijloc de a controla ajutoarele sociale pentru imigranţii europeni după ce premierul David Cameron a pus chestiunea în dezbaterea privind menţinerea ţării în UE, potrivit unor surse diplomatice europene, citate de AFP. 

David Cameron solicită, înainte de referendumul asupra menţinerii ţării sale în UE organizat până la sfâşitul lui 2017, instrumente pentru a controla mai bine imigraţia cetăţenilor europeni, ce i-ar putea lipsi pe aceştia din urmă de alocaţii sociale în primii patru ani de şedere în Marea Britanie. 

"Marea Britanie vrea să se asigure că se poate apăra contra abuzului de alocaţii sociale. Ne putem imagina alte modalităţi de a face acest lucru - ceea ce ar putea fi un sistem de frânare de urgenţă", a explicat joi o sursă diplomatică. 

Această clauză specială ar permite Marii Britanii să limiteze imigraţia provenind din celelalte 27 de ţări membre în cazul în care serviciile publice britanice sunt depăşite de situaţie sau dacă securitatea socială este victima unor abuzuri repetate, au precizat sursele. 

Ea ar face parte dintr-o serie de măsuri propuse Londrei, cel mai probabil în cursul summitului liderilor UE de la 18 şi 19 februarie, cu scopul de a răspunde revendicărilor prezentate de David Cameron pentru menţinerea ţării sale în UE şi evitarea unui "Brexit". 

"Cred că în contextul crizei zonei euro şi a crizei migranţilor, impactul pe termen scurt este că oamenii gândesc '', a declarat David Cameron într-un interviu acordat revistei conservatoare The Spectator. 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut cunoscut deja că se aşteaptă la un acord în februarie cu Marea Britanie, mai degrabă decât cu ocazia summitului european ce va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles. 

Premierul britanic efectuează în prezent un turneu în ţările din estul UE pentru a obţine adeziunea la reformele pe care le doreşte în cadrul Uniunii. Săptămâna trecută, David Cameron el a fost în Bulgaria, iar săptămâna aceasta în România şi Polonia.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.