Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

British Airways a anulat peste o sută de zboruri programate în vară

british airways avion

Compania aeriană British Airways a anulat zborurile către Miami, Hong Kong și Tokyo, programate pentru această vară, și există temeri că această mișcare ar putea provoca un efect de domino în rândul celorlalte companii aeriene, care ar putea proceda similar.

British Airways a anulat, miercuri, 112 zboruri către destinații europene și mediteraneene, dând peste cap planurile a aproximativ 10.000 de pasageri. La acestea se adaugă alte 96 de curse care au fost anulate marți, potrivit b1tv.ro.

În perioada 4 iunie – 7 septembrie, zborurile de la Heathrow către Miami vor fi reduse de la două la unul pe zi, în timp ce zborurile către Hong Kong au fost complet anulate, pe fondul restricțiilor legate de Covid-19.

Experții avertizează că anulările zborurilor ar putea semnala încă o vară de haos în ceea ce privesc călătoriile.

„Mii de oameni s-au trezit cu planurile de călătorie de Paște date peste cap, iar acest ultim val de anulări de zboruri ale British Airways este un semn îngrijorător că sezonul de vară ar putea fi afectat”, Rory Boland, editor la Which? Travel.

Haosul privind călătoriile a început deja să se resimtă. Pe aeroportul Luton din Londra, călătorii au semnalat faptul că au pierdut un zbor pentru că nu au putut să-și înregistreze bagajele la timp.

„Guvernul trebuie să lucreze cu companiile aeriene și aeroporturile”

Rory Boland a susținut că, în contextul haosului care s-a resimțit în ultimele săptămâni privind zborurile și condițiile de călătorie, ar trebui impuse măsuri care să protejeze călătorii.

„Guvernul trebuie să lucreze cu companiile aeriene și aeroporturile pentru a se asigura că acestea au resursele și capacitatea de a gestiona un număr crescut de pasageri, deoarece nu poate exista nicio scuză pentru repetarea acestor eșecuri.

Fiasco-ul din ultimele săptămâni cu anulările zborurilor interne și internaționale arată de ce protecția consumatorilor care călătoresc trebuie consolidată, nu slăbită”, a adăugat Boland.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.