Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie la foc armat: Dolarul trece pentru prima dată în istorie de 5.1 lei!

cloudinary.com
dolar sua

Dolarul a crescut puternic luni, trecând pentru prima oară în istorie pragul de 5,12 lei, ajungând luni dimineaţă pe piaţa interbancară până la 5,1279 lei, informează Ziarul Financiar. „Deocamdată, nu pare să existe nimic care să stea în calea dolarului”, a declarat Shafali Sachdev, şef al departamentului FX la BNP Paribas Wealth Management din Singapore.

Lira sterlină s-a prăbuşit luni la un minim record, din cauza speculaţiilor că planul economic al noului guvern va duce finanţele Marii Britanii la limită, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Lira sterlină s-a prăbuşit cu până la 4,9% până la un minim istoric de 1,0327 dolari, înainte de a se stabiliza în jurul valorii de 1,05405 dolari, cu 2,9% sub închiderea sesiunii precedente.

Lira a scăzut cu 3,6% vineri, când noul ministru de finanţe Kwasi Kwarteng a dezvăluit reduceri istorice de taxe finanţate prin cea mai mare creştere a împrumuturilor din 1972 încoace.

„Lira sterlină este absolut distrusă”, a declarat Chris Weston, şeful departamentului de cercetare de la Pepperstone.

De asemenea, euro a atins un nou minim al ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul, pe fondul temerilor de recesiune, în timp ce criza energetică se extinde spre iarnă, pe fondul unei escaladări a războiului din Ucraina.

Dolarul şi-a consolidat revenirea în faţa yenului după şocul provocat de intervenţia valutară de săptămâna trecută a autorităţilor japoneze.

Petrolul şi aurul au fost sub presiune din cauza creşterii dolarului, aurul atingând un minim al ultimilor 2 ani şi jumătate de 1.626 de dolari, iar contractele futures pe ţiţei Brent au scăzut cu aproximativ 1%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ianuarie, la 85,06 dolari pe baril.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.