Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE situația în Marea Britanie: vârful de lance al Brexit, bani NEGRI în campania electorală

brexit, bani

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, vârf de lance al campaniei pro-Brexit, a calificat sâmbătă drept "ridicole" acuzaţiile conform cărora tabăra sa ar fi încălcat regulile de finanţare în timpul campaniei electorale pentru referendumul din 2016, informează duminică AFP şi PA.

Citește și: Mizele unui scandal cu potențial EXPLOZIV în PSD: cine a scos cuiul grenadei/SURSE

Citește și: Buna Vestire, tradiții și obiceiuri: acesta este cel mai mare PĂCAT pe care îl poți comite


Un lansator de alerte a afirmat că Vote Leave, principalul grup care a condus campania în favoarea Brexitului, a donat fonduri către un grup mai mic cu care avea legături pentru a evita depăşirea plafonului legal de cheltuieli. 

Legea electorală britanică interzice coordonarea între campanii, care se presupune că trebuie să fie independente. 

Boris Johnson a condamnat şi calificat drept "total ridicole" aceste afirmaţii, preluate de The Observer şi postul de ştiri Channel 4 News. "#VoteLeave a câştigat în mod cinstit - şi legal. Vom părăsi Uniunea Europeană într-un an", a notat ministrul pe contul său de Twitter. 

Potrivit informaţiilor difuzate de The Observer şi Channel 4 News, Vote Leave era aproape de limita legală de 7 milioane de lire sterline (8 milioane de euro) atunci când a făcut o donaţie de 625.000 de lire sterline unui mic grup pro-Brexit denumit BeLeave în ultimele zile de campanie pentru referendum. 

Shahmir Sanni, care a lucrat pentru campania BeLeave, a afirmat că Vote Leave era foarte implicat în activitatea grupului şi că "ei au folosit BeLeave pentru a depăşi plafonul de cheltuieli şi nu doar cu o sumă mică". "Ei au spus că aceasta nu este coordonat, însă a fost", a susţinut Shahmir Sanni la postul Channel 4 News. 

Vote Leave a negat aceste acuzaţii, iar un purtător de cuvânt al său a amintit că membrii Comisiei Electorale au decis de două ori în favoarea grupului în această privinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.