Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE un nou focar de coronavirus: 50 de morți în Iran, dar oficialii au ascuns sub preș problema

captură TV
coronavirus China

Epidemia de coronavirus ar fi ucis 50 de oameni în oraşul iranian Qom, a anunţat azi agenţia iraniană de presă ILNA. Unul dintre oficialii iranieni acuză Teheranul că a ascuns cazurile de infecţie.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

Ahmad Amiriabadi Farahani, un oficial local, a declarat că peste 250 de persoane sunt în carantină în acest moment şi acuză autorităţile că ar fi ascuns această situaţie. El spune că cei 50 de oameni au murit până la data de 13 februarie, iar Teheranul a anunţat primele cazuri aproape o săptămână mai târziu.

Bilanţul anunţat de ILNA este mult mai mare decât cel anunţat oficial de autorităţi cu doar câteva ore mai devreme. Conform datelor oficiale, 12 decese au fost înregistrate în Iran până acum.

Ministrul Iranian al Sănătăţii, Saeed Namaki, a îndemnat oamenii să nu mai călătorească în Qom, o locaţie foarte importantă pentru pelerinii şiiţi. Din cauza numărului în creştere de cazuri din Iran, Turcia şi Pakistan au decis închiderea graniţelor cu această ţară. Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că autostrăzile şi căile ferate sunt închise, iar zborurile au fost şi ele suspendate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.