Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie un nou scandal în Parlament: se pleacă de la memorandumul semnat de Iohannis în SUA

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam parlament vot

„Ora Guvernului” are loc luni, în plenul Camerei Deputaților, începând cu ora 16.00. Ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu a fost chemat de PNL pentru a dezbate strategia rețelelor de tip 5G din România și lipsa de transparență și comunicare a instituției pe acest subiect.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă în aer scena politică: Eu nu pot să stau la masă cu Tăriceanu și Tudose/ VIDEO

„Dezbateri politice, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema „Strategia 5G - principalele vulnerabilități pentru România în acest domeniu, lipsa de transparență și comunicare a ministerului, precum și care este stadiul de implementare a proiectelor de digitalizare a României”, arată ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Pe 20 august, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea cu omologul său american Donald Trump, că, în cadrul vizitei sale de la Washington, a fost semnat un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că memorandumul între România și SUA privind tehnologia 5G a fost semnat de către ambasadorul României la Washington George Maior și ambasadorul SUA la București. MAE nu a oferit însă detalii despre conținutul și prevederile documentului.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale. Washingtonul a avertizat că ar putea revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.