Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștenii sunt nemulțumiți de serviciile STB - Care este cea mai aglomerată linie din Capitală

Inquam Photos / George Calin
coada tramvaie

Aproape 90% dintre locuitorii Capitalei s-au săturat să meargă cu mijloacele de transport în comun. O arată un studiu al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii. Aglomeraţia din autobuze şi haosul din trafic rămân cele mai mari nemulţumiri. Studiul, realizat pe un eşantion de aproape 2 mii de persoane, mai arată că oamenii se tem să mai meargă cu transportul public după ce au nimerit în mijlocul unor conflicte iscate chiar în autobuze sau tramvaie, scrie digi24.ro.

Haosul din traficul bucureştean, tradus în înghesuială în tramvaie şi autobuze, îi irită pe cei care apelează zilnic la mijloacele de transport în comun. Doar 9% dintre cei care au răspuns la chestionarul propus de Institutul pentru Calitatea Vieţii sunt mulţumiţi de calitatea transportului public.

-Ce vă deranjează cel mai mult?

-Aglomeraţia. Se face foartă multă lume dacă vin foarte rar.

-Cam cât petreceţi într-o staţie de autobuz până să vină ceva?

-Un sfert de oră. E mult.

Cea mai aglomerată linie din Bucureşti este cea a tramvaiului 41, însă şi autobuzele care trec prin Piaţa Unirii pun la grea încercare nervii pasagerilor.

Civilizaţia, câteodată, nu vine singură, vine cu forţa. Vine prin intermediul unor instituţii, legi şi reglementări. Este clar şi o lipsă a educaţiei. Cred că dacă Municipalitatea ar lua măsurile necesare, am avea o reducere semnificativă a transportului personal”, spune Adrian Dan, sociolog.

Cea mai rapidă soluţie pentru a străbate Capitala rămâne metroul.

Şi situaţiile conflictuale din transportul public îi fac pe bucureşteni să se gândească de două ori înainte de a se urca în autobuze, tramvaie ori troleibuze. Îngrijorător este că mai bine de jumătate dintre călători au fost hărţuiţi în transportul public sau în staţiile de autobuz, arată datele.

88% dintre oamenii care au participat la studiu spun că nu se simt în siguranţă atunci când folosesc mijloacele de transport public din Capitală. 96% dintre ei spun că au luat parte la violenţe verbale între pasageri, iar 93% spun că au luat parte la altercaţii între pasageri fără bilet şi controlori.

„Este o realitate faptul că atunci când se întâmplă ceva în public apare o teamă şi un disconfort şi o reactie pe măsură care pe unii îi face să gândească şi să afirme că nu vor mai folosi mijloacele de transport în comun”, explică Adrian Dan, sociolog.

Cel mai sigure victime ale agresiunilor fizice sunt femeile:

„În primul rând noi trebuie să fim foarte atenţi, buzunarele noastre.”

„Am văzut aşa mici altercaţii, oameni care înjurau şi au intervenit alţi oameni şi a zis domnule, în mijloacele de transport trebuie să vorbeşti civilizat.”

Două treimi dintre cei care au participat la chestionar spun că ar renunţa la maşina proprie dacă ar avea condiţii bune de călătorit în transportul în comun. Până acum, Societatea de Transport Bucureşti nu a formulat un punct de vedere pe această temă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.