Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul Interbelic, un nou proiect inițiat de consilierii ALDE Sector 2

Costi Busuioceanu photography
Bucuresti interbelic

“BUCUREŞTIUL INTERBELIC”, un nou proiect iniţiat de consilierii ALDE Sector 2 a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local Sector 2 din 27.09.2018.

În anul Centenarului, Biblioteca Metropolitană București – B.M.B. şi Consiliul Local Sector 2 își propun să aducă în faţa tinerilor bucureşteni, din Sectorul 2, valorile culturale şi spirituale ale înfloritoarei perioade interbelice a Bucureştiului.

Prin desfăşurarea acestui proiect se readuc în actualitate, într-un mod inedit, aspecte importante ale acelor vremuri. Scopul proiectului este îmbunătăţirea relaţiei bibliotecă – comunitate Sector 2, şi de consolidare a importanţei bibliotecii ca resursă educaţională, care să faciliteze accesul la informaţie. Proiectul se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 18 ani, din comunitatea locală Sector 2, instituţionalizaţi prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, şi de la unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 2.

Programele de educaţie se vor desfăşura în 6 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti – B.M.B. din Sectorul 2 (Artoteca, Mediateca, Lucian Blaga, Dimitrie Cantemir, Costache Negruzzi, Alexandru Odobescu). Atelierele de educaţie vor fi conduse de diverşi invitaţi, cunoscuţi în domeniul cultural şi spiritual.

În cadrul proiectului, desfăşurat în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2018, se vor efectua spectacole de teatru de păpuşi pentru copii cu vârsta 5-10 ani. Acestea vor fi susţinute de trupa ,,Licurici’’ a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti – B.M.B. Pentru cei cu vârsta între 11 – 18 ani, respectiv adulţi, va fi o prezentare a Bucureştiului interbelic, cu Bisericile şi monumentele reprezentative acelei perioade. De asemenea se vor organiza, la Artotecă şi Mediatecă, întâlniri culturale cu tema: Pictori şi Muzicieni Români din perioada 1900 – 1938, şi contribuţia Bisericii la realizarea Marii Uniri.

Prin aceste programe de educaţie se urmăreşte dezvoltarea unor abilităţi şi aptitudini respectiv: creativitate, comunicare, socializare, responsabilizare.

Desfăşurarea acestor programe de educaţie pentru copii, reprezintă un mijloc eficient de a atrage și publicul potenţial – părinţi, adulţi, care nu frecventează biblioteca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.