Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștenii de pot închina, în premieră, inclusiv duminică, la o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa, realizată în Sf. Munte Athos

O copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa, realizată în Sf. Munte Athos, a fost pusă spre închinare la Biserica Parohiei „Sf. Pantelimon – Foișorul de foc”, unde va rămâne inclusiv duminică.

Este pentru prima dată când copia acestei icoane este scoasă în public, ea făcând parte din patrimoniul Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comunitatea „Sf. Pantelimon – Foișorul de foc” și-a dorit oficierea unei slujbe de cinstire pentru această icoană vestită ca vindecătoare de cancer.

Parohul Bogdan Teleanu și Părintele Cătălin Niculescu, slujitor al parohiei și preotul voluntar al centrului, au oficiat joi seară o slujbă la Centrul de Îngrijiri Paliative, apoi au purtat icoana în procesiune la biserica parohială, situată în apropiere.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa a fost așezată în biserică lângă Icoana Maicii Domnului Eleovrytissa („Izvorâtoarea de ulei), aflată in patrimoniul Parohiei Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc, și va rămâne spre închinare până duminică, 30 octombrie 2022.

Dorința comunității a fost de „a transmite un fior mistic isihast tuturor celor care caută vindecare de bolile trupești și sufletești ale vremurilor tulburi pe care le traversăm”, a explicat Părintele Bogdan Teleanu.

„Mulțumim Părintelui Consilier eparhial Ionuț Tutea și directorului Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie, Adriana Căruntu, pentru dragostea manifestată față de comunitatea noastră parohială și consolidarea legăturii noastre frățești cu această instituție de îngrijire a bolnavilor adulți oncologici”, a mai transmis parohul.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa este una dintre cele șapte icoane făcătoare de minuni din patrimoniul Mănăstirii Vatoped din Sf. Munte Athos și este sărbătorită în 15 octombrie după calendarul nerevizuit (28 octombrie după calendarul revizuit).

Astfel, joi seară, la biserica Sfântul Pantelimon, a fost oficiată slujba de Priveghere pentru sărbătoarea icoanei.

Copia icoanei a fost donată Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor de un credincios a cărui soție s-a vindecat minunat de cancer.

Parohul Bogdan Teleanu a postat pe contul său de Facebook povestea aducerii icoanei la centru.

Biserica „Sf. Pantelimon – Foișorul de foc” este pe Str. Iancu Căpitanul, Nr. 24, sector 2, București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.