Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

București, Brașov și Cluj, locurile din țară în care s-au înregistrat cele mai mari scăderi ale mobilității în perioada în care în România a fost stare de urgen

PMB
circulatie mobilitate urbana

Bucureștiul, Brașovul și Clujul sunt zonele din țară în care s-au înregistrat cele mai mari scăderi ale mobilității în perioada în care în România a fost stare de urgență, arată datele unui studiu realizat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj-Napoca, reducerea mobilității a început cu 10 zile înaintea instaurării stării de urgență, iar recordul absolut a fost înregistrat în perioada Paștelui, când mobilitatea populației din România a scăzut cu 67% față de perioada 15 februarie – 1 martie 2020. Valoarea medie pe întreaga durată a stării de urgență la nivel național a fost de -41%.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Cele mai importante scăderi de mobilitate s-au înregistrat în comerțul cu amănuntul și activitățile de recreere (valoare medie de -59%) și în stațiile de transport public (valoare medie de -56%).

„Cele mai importante creșteri imediat după perioada de urgență s-au înregistrat în activitățile legate de parcuri și spații verzi (14 mai: -24%, 15 mai: +3%, 16 mai: +13%). În același timp, conform datelor furnizate de Poliția de Frontieră Română, trecerile de frontieră s-au redus în medie cu 84% față de aceeași perioadă a anului precedent”, se arată în comunicatul UBB Cluj-Napoca.

În privința diferențelor dintre județe, cercetătorii UBB au constatat, pe perioada stării de urgență, că scăderile cele mai semnificative ale mobilității s-au înregistrat în București (valoare medie de -52%), Brașov (-47%) și Cluj (-47%), iar scăderile cele mai mici s-au înregistrat în județele Giurgiu (-22%), Teleorman (-22%) și Călărași (-28%).

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

Studiul a fost realizat de Cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin utilizarea datelor Google Mobility din perioada 16 martie – 15 mai 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.