Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul a intrat direct în topul european: Capitolul la care excelează Capitala României

Shutterstock - Profimedia
Bucuresti urban

Platforma European Coffee Trip a pus pe harta Bătrânului Continent 549 de prăjitorii şi aproape 4.000 de cafenele de specialitate. Cele mai multe unităţi sunt în Londra, Praga şi Berlin. Bucureştiul e pe locul al şaselea în totalul oraşelor analizate din Europa.

Bucureştiul are 80 de cafenele de specialitate, aproape la fel de multe ca Budapesta (83), număr ce îi asigură locul al şaselea în topul oraşelor europene după numărul de astfel de localuri. În urmă cu un an, Capitala avea 78 de unităţi, ceea ce înseamnă că nu există schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul total, conform Mediafax.

Totuşi, această evoluţie nu este neapărat relevantă pentru a povesti ce s-a întâmplat de fapt în Bucureşti în 2023, deoarece în acest sector au loc multiple deschideri, dar şi numeroase închideri. Astfel, puse împreună, ele fac ca numărul total de cafenele de specialitate să fie relativ constant.

Chiar şi aşa, mai exact deşi numărul de unităţi nu creşte rapid de la an la an, antreprenorii din industria ospitalităţii spun că Bucureştiul stă foarte bine la nivel european, fiind printre lideri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.