Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit aviz favoabil în comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci

b1.ro
buget comisii

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2021 a primit vineri aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci, potrivit AGERPRES.

Senatorii şi deputaţii au avizat bugetul MADR în forma propusă de iniţiator cu 25 de voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi trei abţineri.

Niciun amendament adus proiectului de buget nu a fost avizat favorabil. Cele mai importante amendamente au vizat suplimentarea bugetului cu suma de un miliard de lei pentru plata despăgubirilor cauzate de secetă la culturile de primăvară şi realizarea unor infrastructuri de irigaţii în zonele cele mai afectate de secetă, respectiv în judeţul Constanţa.

Întrebat în cât timp Guvernul şi ministerul vor găsi soluţii la problema despăgubirilor către fermierii afectaţi de secetă în 2020, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat că nici la începutul anului trecut sumele pentru despăgubiri nu au fost cuprinse în buget.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

"La cele două rectificări ministerul a primit sume suficiente, în aşa fel încât să şi facă despăgubiri, dar să şi facă plăţi pentru sprijinul celor care au fost păgubiţi de Covid. Până atunci, împreună cu cele mai mari federaţii din agricultură vom identifica şi am identificat alte modalităţi de sprijin a celor care au fost anul trecut păgubiţi de secetă pentru culturile de primăvară", a precizat ministrul Agriculturii, în comisiile parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci.

Oficialul MADR a reamintit că în acest an au fost prinse în buget sume de aproximativ 350 de milioane de lei pentru continuarea proiectelor de investiţii pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii, cu o creştere cu aproximativ 17,8% faţă de realizările anului trecut, iar 207,45 milioane de lei vor merge pentru realizarea Recensământului General Agricol din 2021.

Ministerul Agriculturii figurează în proiect cu credite bugetare de 26,006 de miliarde lei (plus 10,38%) şi credite de angajament de 38,305 miliarde lei (plus 58,96%). Pentru următorii doi ani, 2022 şi 2023, bugetul MADR este estimat în proiect la 23,23 miliarde de lei pe credite de angajament şi la 23,44 miliarde de lei pe credite bugetare, iar pentru 2023, sumele prevăzute sunt de 23,26 miliarde de lei, respectiv 23,28 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.