Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a primit raport favorabil din partea comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci reunite

ministerul muncii

Bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a primit marţi raport favorabil din partea comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci reunite, cu 19 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă, scrie Agerpres.

Proiectul a trecut în forma propusă de Guvern. 

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale are prevăzute credite bugetare şi credite de angajament de 25,09 miliarde lei, în scădere cu -16,47% faţă de anul 2018, respectiv cu 16,03%, scăderea provenind din diminuarea cheltuielilor curente. 

Cheltuielile de personal se ridică la 300,500 milioane de lei, în creştere cu 10,14% faţă de execuţia preliminată pe anul 2018, iar pentru bunuri şi servicii este prevăzută suma de 224,746 milioane de lei, în urcare cu 33,92%.

Citește și: PMP: Sorina Pintea trebuie să verifice urgent legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toți medicii

"Pentru anul 2019 se estimează un buget aproximativ similar execuţiei anului 2018, deoarece, în ceea ce priveşte plata drepturilor de asistenţă socială, necesarul poate varia în funcţie de evoluţia veniturilor populaţiei şi a indicatorilor demografici, în special în privinţa indemnizaţiei acordate pentru creşterea copilului, a alocaţiei pentru susţinerea familiei, precum şi a alocaţiei de stat pentru copii. De asemenea, se va urmări evoluţia numărului de beneficiari ai prestaţiilor pentru persoanele cu handicap, precum şi ai alocaţiei de plasament, aceasta din urmă ca efect al măsurilor de dezinstituţionalizare", se menţionează în proiect. 

Proiectul bugetului general consolidat pentru 2019 este construit pe o creştere economică de 5,5%, o inflaţie medie anuală de 2,8% şi un câştig salarial mediu net lunar de 3.085 lei. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei. 

Deficitul bugetar este prevăzut la 2,55% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.