Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria ar putea juca un rol important în coridorul de energie verde Azerbaidjan-UE

Aze Media
greean energy energie verde azerbaidjan

Bulgaria ar putea juca un rol important în coridorul de energie verde Azerbaidjan-UE prin sistemul său dezvoltat de transport de energie electrică, a declarat pentru Trend o sursă din cadrul ministerului bulgar al energiei.

„Cu siguranță, Bulgaria a fost una dintre primele țări care și-a exprimat sprijinul deschis pentru proiect. Într-o scrisoare din 3 aprilie 2023, Ministerul Energiei a sprijinit Acordul de parteneriat strategic privind dezvoltarea și transportul energiei verzi între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria și și-a exprimat interesul Guvernului bulgar de a se alătura proiectului comun „Middle Green Corridor”, Bulgaria ar putea juca un rol important în proiect prin sistemul său dezvoltat de transport al energiei electrice, interconexiunile cu țările vecine cu capacitate mare, piața de energie electrică bine dezvoltată și oportunitățile de investiții în energie regenerabilă, proiecte de infrastructură și cererea în creștere pentru energie verde”, a spus sursa.

Cablu electric submarin submarin Black Sea Energy de 1.000 MW pe o lungime de 1.195 de kilometri

La 17 decembrie 2022, Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria au semnat un acord de parteneriat strategic care prevede construirea unui pod energetic din regiunea Caucaz către Europa.

Conform acordului, urmează să fie construit un cablu electric submarin submarin Black Sea Energy de 1.000 MW pe o lungime de 1.195 de kilometri. Cablul este destinat să transmită energie electrică „verde” generată în Azerbaidjan, direcționată prin Georgia și Marea Neagră către România și distribuită în continuare în Ungaria și restul Europei. Această infrastructură va facilita furnizarea de până la patru gigawați de energie verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.