Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria importă cele mai multe medicamente din Romania

New Money
medicamente covid

Bulgaria importă cele mai multe medicamente din România, iar în ultimii doi ani au fost retrase 639 de medicamente din Bulgaria, a declarat Boriana Marinkova, directorul Asociaţiei Bulgare pentru Dezvoltarea Comerţului Paralel cu Medicamente, relatează Darik preluat de Rador.

"În perioada 2014-2022, 3.000 de medicamente au fost retrase de pe piaţa bulgară", a mai subliniat Marinkova. În Spania, cele mai multe medicamente sunt importate din Franţa, iar în Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca, din Germania. "Marea Britanie importă, de asemenea, cele mai multe medicamente din Germania, iar Irlanda, Italia şi Cipru importă cele mai multe medicamente din Grecia.

În Polonia, cel mai mare import de medicamente este din Marea Britanie, iar Austria importă cea mai mare cantitate de medicamente din Franţa", a adăugat specialistul bulgar. Un studiu din 2020 arată că 52% din importurile paralele pentru ţări precum Bulgaria sunt realizate de Franţa, Germania şi Marea Britanie. Ungaria şi Grecia importă cele mai puţine medicamente străine, deoarece au producţii mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.