Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria: O imagine a Ateneului Român decorează acum o staţie de autobuz din centrul Sofiei

Agerpres.ro

O imagine a Ateneului Român decorează acum o staţie de autobuz din faţa Universităţii St. Kliment Ohridski din centrul Sofiei. Imaginea a fost plasată ca parte a proiectului Art4Diplomacy şi a fost dezvelită vineri.

Ateneul Român a fost construit în 1888, fiind prima clădire destinată concertelor, iar fiecare a donat câte un leu pentru construcţia sa. În prezent, este sediul Orchestrei Filarmonicii Naţionale a României.

Am demarat iniţiativa ART4DIPLOMACY sau "Artă pentru diplomaţie" în 2019, a declarat pentru BTA Petia Ilieva, artist şi doctor în artă şi diplomaţie culturală, potrivit Agerpres.

Ea a cerut ambasadelor care au o misiune la Sofia să trimită o imagine a unei clădiri emblematice pentru această iniţiativă: o clădire semnificativă, caracteristică, care are o semnificaţie specială pentru localnici şi, în acelaşi timp, care este puţin cunoscută în Bulgaria, astfel încât oamenii de aici să poată învăţa lucruri noi.

Sunt foarte bucuroasă că Ambasada României este parte a acestui proiect, a declarat pentru BTA ambasadoarea României Branduşa Ioana Predescu.

"Am ales o fotografie emblematică a unei clădiri emblematice din Bucureşti - Ateneul", a spus ambasadoarea, adăugând că această clădire găzduieşte unul dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de muzică, Festivalul George Enescu.

La eveniment a participat şi primarul arondismentului Slatina din Sofia, Gheorgi Iliev.

În luna august, în staţiile de autobuz din Sofia au fost expuse 11 fotografii cu peisaje şi obiective emblematice, selectate de misiunile diplomatice ale Austriei, Elveţiei, Italiei, Portugaliei, Finlandei, Georgiei, Danemarcei, României, Cehiei, Israelului şi Maltei. Fiecare imagine oferă scurte informaţii în bulgară şi engleză despre obiectul reprezentat. Unele au şi un cod QR pentru mai multe informaţii.

În cea de-a doua etapă, în septembrie, alte 11 misiuni diplomatice din Bulgaria vor fi invitate să se alăture.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.